Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους επέστρεψαν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία και σε κάποιες περιπτώσεις θερμομετρούνταν πριν από την είσοδο.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους – εσωτερικούς και εξωτερικούς -, ενώ οι υπεύθυνοι των μονάδων θα πρέπει να φροντίζουν για την προμήθεια αντισηπτικών υγρών, που θα βρίσκονται στις αίθουσες.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, τήρησαν στα ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα πρόληψης για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός προβλέπουν διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών καθώς και τη χρήση περισσοτέρων εισόδων σε όποια σχολικά συγκροτήματα υπάρχουν.

Το τι θα γίνει με τις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης αναμένεται να αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο αυτό που επισημαίνεται είναι ότι το άνοιγμα πρέπει να γίνει με ασφάλεια, και εδώ τονίζεται ο σημαντικός ρόλος που θα παίξουν σε αυτό οι γονείς, οι οποίοι καλούνται να μη δουν το άνοιγμα των σχολείων ως μια ευκαιρία κοινωνικοποίησης δικής τους.

Ένα σημείο που πρέπει να υπάρξει προσοχή είναι η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών και κυρίως η κινητικότητα στις εισόδους.

Την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες, πήραν θέση στα θρανία, δηλώνοντας χαρούμενοι για την ευκαιρία να δουν από κοντά τους φίλους τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.