ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ: Συντάξεις χηρείας λόγω θανάτου θα καταβάλλεται πλέον και στα παιδιά έως τα 24 τους χρόνια ανεξάρτητα αν σπουδάζουν ή όχι. Ποιες θα δίδονται αναδρομικά. Διαβάστε για ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21.

O Γιάννης Βρούτσης Υπουργός Εργασίας θεωρεί το θέμα ως πρώτη προτεραιότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια.

Αναδρομικά Συντάξεις χηρείας: Μετά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων τον περασμένο Μάιο, ο επιζών σύζυγος λαμβάνει πλέον το 70 και όχι το 50% της σύνταξης του θανόντος.

Μάλιστα κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων χηρείας θα πάρουν επιπλέον αύξηση αφού το νέο ποσοστό υπολογίζεται στο ποσό που συμφέρει τον δικαιούχο: είτε στην παλαιά καταβαλλόμενη σύνταξη του θανόντος είτε στην νέα επαναυπολογισμένη.

Αναδρομικά Συντάξεις χηρείας: Οι συνταξιούχοι χηρείας θα λάβουν και αναδρομικά καθώς οι αυξήσεις θα έπρεπε να δοθούν με την σύνταξη του περασμένου Ιουνίου ωστοσο ο υπολογισμός τους δεν μπόρεσε να γίνει αφού δεν ήταν έτοιμο το σχετικό λογισμικό.

Αναδρομικά Συντάξεις χηρείας: Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αφήνει αιχμές κατά της προηγούμενης ενώ ανεβάζει ρυθμούς επισπεύδοντας τις διαδικασίες.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες προκείμενου 45.000 δικαιούχοι να λάβουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας, όπως προέκυψαν από τις διατάξεις που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο.

Αναδρομικά Συντάξεις χηρείας: Περιμένουν από τον περασμένο Ιούνιο να λάβουν τις αυξήσεις στις ψαλιδισμένες συντάξεις χηρείας οι οποίες είχαν εκδοθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου. Δώσαμε αγώνα και δικαιωθήκαμε ωστόσο παίρνουμε πίσω μόνο ένα μέρος από αυτά που μας στέρησαν λένε οι δικαιούχοι όπως η κ Έφη Γκόνα.

Με την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου στο τέλος της εβδομάδας ξεμπλοκάρει η διαδικασία και ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή σε 45 χιλιάδες συνταξιούχους χηρείας των νέων ποσών των συντάξεων που θα είναι αυξημένα κατά 40%.

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.