Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε την Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου και της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Κλέλιας Βασιλείου.

Μετά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «πάντα όταν έρχομαι στην Κύπρο την αισθάνομαι ως ένα χώρο δικό μου. Όπου και να βρεθώ αγωνίζομαι για τα δίκαια της Κύπρου. Μάλιστα, Μεγάλη Παρασκευή διακήρυξα ότι το καμπαναριό πάνω στο Γέρι που ετοιμάζουμε θα διακηρύσσει ότι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός θα ζούνε στην αιωνιότητα.

Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Φώτη Φωτίου για την μεγάλη επιτυχία που είχε το συνέδριο των αποδήμων στην Αίγυπτο.

«Χτες είχαμε και τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε το συνέδριο της νεολαίας των παιδιών της Μέσης Ανατολής, από Αίγυπτο, από Ιεροσόλυμα, από Παλαιστίνη, από Λίβανο, από Ιορδανία, Συρία. Όλα τα παιδιά, περίπου 160, κάναμε τη λειτουργία και διακηρύξαμε ότι η νεολαία είναι η ελπίδα του κόσμου, η ελπίδα της Μέσης Ανατολής και τους είπα να φυλάξουνε μέσα στην καρδιά τους την αγωνιστικότητα, διότι για τα δίκαια που αγωνιζόμαστε, για την δίωξη των Χριστιανών, πάντα εμείς θα μείνουμε σταθεροί στα μετερίζια.

»Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ιεραποστολικό έργο μας σε 54 κράτη σε ολόκληρη την Αφρική, με τις εκατοντάδες σχολεία και νοσοκομεία, για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους. Δίπλα μου, όμως, είναι ο άνθρωπος που συμπαρίσταται στον απόδημο Ελληνισμό της Κύπρου, της Ελλάδας, και στο έργο μας στην Αίγυπτο. Έτσι λοιπόν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Φωτίου για τη μεγάλη επιτυχία που είχε το συνέδριο των αποδήμων στην Αίγυπτο.

»Η Αίγυπτος είναι μια φιλική χώρα που αγαπάει την Κύπρο μας και σε αυτό συμβάλλει πάρα πολύ με αυτές τις εκδηλώσεις ο Επίτροπος Προεδρίας και Αποδήμων και θέλω σαν πνευματικός πατέρας των φτωχών και απόδημων ανθρώπων να του πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Να χαιρετίσω τον κυπριακό ελληνικό λαό, να τους ευχηθώ καλή δύναμη από τον Σεπτέμβριο, αγωνιστικές να είναι οι μέρες μας, και να ξέρετε πάντα ότι έχουμε δύναμη μέσα στις καρδιές μας».

Από την πλευρά του ο κ. Φωτίου είπε ότι «με ιδιαίτερη τιμή και χαρά καλωσορίζουμε πάντοτε στην Κύπρο τον Μακαριότατο. Επιτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο σε μια δύσκολη περιοχή, γιατί δεν μιλάμε μόνο για την Αίγυπτο και την Αλεξάνδρεια, μιλάμε για δύσκολες, πολύ δύσκολες χώρες και ασφαλώς στηρίζουμε τον Μακαριότατο σε αυτό το δύσκολο έργο.
Όπως του έχει εξαγγείλει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση θα στηρίξει οικονομικά και το μεγάλο πολιτιστικό κέντρο που δημιουργείται αυτή τη στιγμή στο Γέρι γιατί εμείς πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει τους χιλιάδες επαναπατρισθέντες Κύπριους από την Αφρική, 35.000 μέχρι σήμερα. Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτό το πολιτιστικό κέντρο και η στήριξη της Κυβέρνησης είναι σημαντική, όπως ποικιλοτρόπως στηρίζουμε και το Πατριαρχείο και τις Εκκλησίες που λειτουργούν σε πολύ δύσκολες περιοχές. Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και την αγάπη σας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.