Τον οικισμό του Μικρού Δερείου, στις παρυφές των πομακοχωρίων, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την 7η του μηνός Ιανουαρίου ε.ε, επί τη εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Απευθυνόμενος στους λιγοστούς εκκλησιαζόμενους σημείωσε ότι τους επισκέπτεται πρώτον για να τους μεταφέρει το μήνυμα των εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου, που είναι μήνυμα ελπίδας και παρηγοριάς και για να τους συναντήσει όπως ο Χριστός ενηνθρώπησε για να συναντήσει τον πονεμένο άνθρωπο. Δεύτερον για να εκφράσει με την επίσκεψη του αυτή το ενδιαφέρον του και την αγάπη του για την μικρή αυτή χριστιανική κοινότητα που επιβιώνει μέσα σε ένα μουσουλμανικό χώρο και τρίτον για να εκδηλώσει τα αισθήματα της αγάπης του προς τον άγοντα τα ονομαστήριά του εφημέριο της ενορίας π.Ιωάννη Τζιβάρα και την οικογένειά του, ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια διακονεί ανελλιπώς στο ιερό Θυσιαστήριο.

Στη συνέχεια Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στο Στρατόπεδο της 50ης Ταξιαρχίας στο Πρωτοκκλήσι και αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα μίλησε για την αξία του χρόνου κατά την ορθόδοξη πίστη και έδωσε την ευλογία του στα στελέχη των μονάδων που φιλοξενούνται στο Στρατόπεδο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.