Με μία ακόμα προκλητική ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στο ελληνικό ΥΠΕΞ, αναφορικά με την Navtex στο Καστελόριζο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει έρευνες , υποστηρίζοντας ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη και στα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει στην τουρκική εταιρεία πετρελαίου. Σημειώνει επίσης, ότι και το άλλο τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην ίδια περιοχή στο παρελθόν.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει αναφέροντας πως «η Ελλάδα εκφράζει τις ενστάσεις της και υποστηρίζει ότι βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα το υποστηρίζει αυτό για το Καστελόριζο και περιοχές που βρίσκονται μακριά από την ηπειρωτική της χώρα, αυτή η θέση είναι μαξιμαλιστική για την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και δεν έχει σχέση με το διεθνές δίκαιο και με τις αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου.

Το Καστελόριζο έχει 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση και βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Ανατολία, ενώ απέχει από την Ελλάδα 580 χιλιόμετρα και αυτό το νησί δεν μπορεί να κλείνει μια περιοχή 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αρνούμαστε τους ισχυρισμούς της Ελλάδας. Για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα για διάλογο με την Ελλάδα. Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.