Με την καταιγιστική παρουσία του λαού των Αθηνών του 3ου Διαμερίσματος (Βοτανικός, Θησείο, Πετράλωνα), αλλά και πολυάριθμου πλήθους Αθηναίων, από την υπόλοιπη Αθήνα, γιορτάστηκε χθες, Δευτέρα 21-7-20, στον λαμπρηφόρο ναό της του Βοτανικού η ιερά μνήμη της Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλας.

Οι εορτασμοί συνεχίζονται αυτή την ώρα με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα γίνει ο μεθεόρτιος Εσπερινός και θα ψαλλούν οι χαιρετισμοί στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρκέλλα.

Της ευλαβούς κόρης της Χίου, που από τα χλωρά της νιάτα – έζησε περί το 1500 μ.Χ. στην Βολισσό της Χίου – αφιερώθηκε με όλην την δύναμη της ψυχής και της ευγενικής καρδιάς της στον Χριστό, κατά τις ηθικές επιταγές της σεμνής, χριστιανής μητέρας της, που την άφησε ορφανή πολύ μικρή. Φευ, όμως, η ευλαβής Μαρκέλλα που διακρίνονταν για την ευγένεια, την ευπροσηγορία, την καλοσύνη και το άκαμπτο σε κάθε πίεση και εμπόδιο χριστιανικό της φρόνημα, βρέθηκε γρήγορα στο στόχαστρο του ειδωλολάτρη πατέρα της.

Η πολύαθλος πνευματικά Αγία Μαρκέλλα, έχει φανερώσει θαυμαστά σημεία, σε σπουδαίες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας, που ήκμασαν ηθικά και πνευματικά με την χάρη και την ευλογία της, προεξαρχόντος του Επισκόπου Πενταπόλεως Αγίου Νεκταρίου.

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.