Την αδελφή Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, επισκέφθηκε το διήμερο 16 & 17 Ιανουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου μετά από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου, να συμμετάσχει στους εορτασμούς προς τιμήν του Πολιούχου της Αγίου Αντωνίου.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Αρχιδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης και ο Δευτερεύων Διάκονος π. Δημήτριος Σκαρλάτος.

Την παραμονή της εορτής στον περικαλλή Ναό του Αγίου Αντωνίου τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο με θέμα: «Η προσωπικότητα του Μεγάλου Αντωνίου», συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο, συλλειτουργούντων των ως άνω Αγίων Αρχιερέων, του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Εφραίμ, του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της οικείας Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αγγέλλου Ανθόπουλου, ιερέων της Μητροπόλεως, καθώς και από άλλες Μητροπόλεις, ενώ παραβρέθηκαν και οι αρχές του τόπου και ευσεβείς πιστοί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.