ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 2022: Με λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου και Προστάτη των Πατρών, Πρωτόκλητου των Αποστόλων Ανδρέα.

ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 2022 – ΠΑΤΡΑ : Ποιοι μητροπολίτες θα παραστούν – Όλο το πρόγραμμα- Στις λατρευτικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αχαΐός Υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα έχουν προσκληθεί από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και αναμένεται να παραστούν οι Μητροπολίτες Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Θεόκλητος, Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός, Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος, ενώ θα μετάσχει και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Μεθαύριο στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός. Στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει η ιερά αγρυπνία με την παρουσία τoυ Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Χορού της Θεσσαλονίκης «Εύφωνον» υπό του πρωτοψάλτου Στυλιανού Ζαχαρίου.

Ανήμερα της Τετάρτης θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία (7:00-10:30 π.μ.), θα ακολουθήσει δοξολογία, ενώ στις 11 π.μ. θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου και της ιεράς εικόνας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.