Μουσική παράσταση αφιερωμένη στις χαμένες, αλλά όχι λησμονημένες, πατρίδες της Μικράς Ασίας, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν ο ηθοποιός και τραγουδιστής Χρήστος Κάλλοου, η Όλγα Καμηλάρη, η Γυναικεία Χορωδία “SEMITONO”, η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Νίκαιας και η Νεανική Χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου του ομώνυμου δήμου της Αττικής, υπό τη διδασκαλία της Όλγας Καμηλάρη.

Στην διεύθυνση της ορχήστρας ήταν ο Ανδρέας Βουδούρης, την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου και την σκηνοθεσία ο Χρήστος Κάλλοου.

Η εκδήλωση, μεταδόθηκε από το διαδίκτυο, μέσα από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

Η μουσική παράσταση περιελάμβανε τραγούδια που σχετίζονται με τη ζωή των Ελλήνων στη Μ. Ασία, τη μικρασιατική καταστροφή και την προσφυγιά.

Οι δύο τραγουδιστές, η πολυπληθής χορωδία που σχηματίστηκε από τη συνένωση των τριών επιμέρους χορωδιών που συνδιοργάνωσαν την βραδιά και η εξαιρετική ορχήστρα, απέδωσαν με τον πλέον αρμονικό τρόπο, σειρά αγαπημένων τραγουδιών, που επιβεβαίωσαν τον τίτλο της μουσικής παράστασης.

Τη ζωντανή μνήμη ανθρώπων και πατρίδων, αλλά και την διατήρηση και μεταλαμπάδευση μιας τεράστιας κληρονομιάς που ξεριζώθηκε από τόπους προγονικούς κι έγινε κομμάτι αναπόσπαστο για κάθε συνειδητοποιημένο Έλληνα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.