Το μετόχι του γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής, βρίσκεται μεταξύ του Ωρωπού και της Μαλακάσας, βόρεια της Αθήνας. Το μοναστήρι – μετόχι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, γνωστό και αγαπητό γέροντα και άγιο του περασμένου αιώνα.

Άγιος Πορφύριος: Το μοναστήρι και θαύματα του Αγίου

Τα κτίρια του μετοχίου του Ιερού Ησυχαστηρίου στο Μήλεσι άρχισαν να κτίζονται το 1981 και προχώρησαν σταδιακά. Το μέρος αυτό αποτέλεσε σημαντικό προσκύνημα χάρη του γέροντα Πορφυρίου, ο οποίος έζησε στο μέρος αυτό τα τελευταία χρόνια της επίγειας ζωής του.

Το επιβλητικό Καθολικό θεμελιώθηκε το 1990, κατόπιν αδείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ. Ο σκελετός του ναού από οπλισμένο σκυρόδεμα ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 1992, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του γέροντα Πορφυρίου. Α» Το Ησυχαστήριο τιμά τη μνήμη του οσίου γέροντα Πορφυρίου στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα της κοίμησής του. Επίσης, πανηγυρίζει στις 6 Αυγούστου.

Κάνει καλά νεογέννητο παιδί

Ένα απόγευμα ήρθε στο ησυχαστήριο ένας νεαρός του οποίου η γυναίκα μόλις είχε γεννήσει παιδάκι οχτώ μηνών, του οποίου τα πνευμόνια δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης τρύπησαν τα πνευμόνια του και έβαλαν το παιδί στη θερμοκοιτίδα διασωληνωμένο. Είπαν δε στους γονείς ότι η κατάστασις του είναι πολύ επικίνδυνη και ότι το πιθανότερο είναι το παιδάκι να καταλήξει.
Πολύ πικραμένος ο πατέρας του παιδιού άφησε τη γυναίκα του και το νεογέννητο στη θερμοκοιτίδα και γύρισε στην Ξάνθη. Πρώτη του δουλειά ήταν να ανηφορήσει προς το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου. Συντετριμμένος μας διηγήθηκε τα παραπάνω και ζητούσε την βοήθεια του Αγίου. Προσπαθήσαμε να παρηγορήσουμε και να ενδυναμώσουμε το νέο πατέρα λέγοντάς του πως πάμπολλα θαύματα γίνονται κάθε μέρα και ο Γέροντας είναι πολύ γρήγορος και άμεσος ιατρός.

Του δώσαμε λίγο λαδάκι από την καντήλα του αγίου και μία εικονίτσα με την προτροπή να πάει στο νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη, να αλείψει το βρέφος με το λαδάκι και να βάλει την εικονίτσα κάτω από το μαξιλαράκι του. Ακόμη του είπαμε αν μπορεί να αεροβαπτίσει το μικρό, σηκώνοντάς το στα χέρια, σχηματίζοντας το σημείο του Τίμιου Σταυρού και λέγοντας: “Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού … εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.

Εμείς κάνοντας παράκληση, παρακαλέσαμε τον παππούλη να επέμβη. Πέρασαν λίγες μέρες και ο νέος ήρθε καταχαρούμενος στο μοναστήρι λέγοντάς μας πως ο γιατρός και οι νοσοκόμες έκθαμβοι βρίσκονταν μπροστά στο θαυμαστό γεγονός της αλλαγής της πορείας της υγείας του μωρού.

Η μετάθεση της νοσοκόμας

Μας πήρε τηλέφωνο νοσοκόμα από το Κιλκίς και μας παραπονέθηκε ότι δέκα ολόκληρα χρόνια υποφέρει από την προισταμένη της. Τη ρωτήσαμε ποιος είναι ο λόγος που η προισταμένη της της φέρεται απορριπτικά. Μας απάντησε πως η εμφάνισή της και μόνο προδιαθέτει έναν άνθρωπο της Εκκλησίας και αυτό εξόργιζε την προισταμένη. Της είπαμε να τάξει τρεις λειτουργίες και να κάνει τρεις αρτοκλασίες και τα κεράκια από τις αρτοκλασίες, αφού γυρίσει σπίτι να τα κάψει μπροστά στο εικονάκι του παππούλη, παρακαλώντας τον να δώσει λύση στο πρόβλημά της.

Πέρασαν περίπου πέντε ημέρες και μας πήρε τηλέφωνο καταχαρούμενη λέγοντάς μας πως είδε τον παππούλη ολοζώντανο μπροστά της να κρατάει στο χέρι του ένα χαρτί και να της λέει: ” Πάρε το αυτό γιατί τώρα φεύγεις. Αλλά θέλω να πας να διακονήσεις στο σπίτι μου στην Ξάνθη”.

Κλαίγοντας από χαρά μας είπε πως την άλλη μέρα το πρωί, πηγαίνοντας στη δουλειά της, έμαθε πως θα έκανε επίσκεψη στο νοσοκομείο τους η επόπτρια και συνάδελφός της νοσοκόμα που γνώριζε το πρόβλημά της την παρότρυνε να της μιλήσει. Έτσι και έγινε. Η επόπτρια υποσχέθηκε για την μετάθεσή της και υπέγραψε την αίτησή της εκείνη τη στιγμή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.