Ο Άγιος Παρθένιος ο προστάτης των καρκινοπαθών εορτάζεται στο Παρεκκλήσιο Νέων Σεπολίων. Όπως μας ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου σας παραθέτουμε το πρόγραμμα Θρησκευτικών εκδηλώσεων της εορτής του Αγίου Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών στον Ιερό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και στο Παρεκκλήσιο Αγίου Παρθενίου, Νέων Σεπολίων Περιστερίου.

Η ενορία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων θα εορτάσει στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παρθενίου την μνήμη του Αγίου 6 και 7 Φεβρουαρίου.

Πρόγραμμα Ενορίας Αγίου Ιωάννου Θεολόγου

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου – Παραμονή Αγίου Παρθενίου

  • 6μ.μ. Θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός

 

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

  • 7π.μ. Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
  • 5.30μ.μ. Θα ψαλλεί η παράκληση του Αγίου Παρθενίου και δέηση για τους ασθενείς αδελφούς μας.

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παρθενίου (Ενορία Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων) φυλάσσεται μικρό τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου Παρθενίου και κάθε Τετάρτη ψάλλεται Παράκληση.

Σημείωση: Το ετήσιο προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό από τις 11 έως 15 Απριλίου.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 210 57 12 789

Συγκοινωνία:

  • Από πλατεία Λαυρίου, λεωφορείο Άγιος Φανούριος 732, στάση Άγιος Ιωάννης.
  • Από πλατεία Αττικής, λεωφορείο 891, στάση Εφορία
  • Μέσω του Μετρό στάση Άγιος Αντώνιος και μετά το τοπικό λεωφορείο 100.
  • Λεωφορείο 420 Πειραιάς – Άγιοι Ανάργυροι (μέσω Κηφισού) στάση Ροσινιόλ.

 

Χάρτης Αγίου Ιωάννου Θεολόγου

Άγιος Παρθένιος ο Επίσκοπος Λαμψάκου

Ο Όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη.

Ο Άγιος Παρθένιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια. Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Και όταν έριχνε τα δίχτυα του στην Απολλωνιάδα λίμνη και τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου.

Τα χρήματα που εισέπραττε από την πώληση των ψαριών δεν τα κρατούσε για τον εαυτό του αλλά τα μοίραζε στους πτωχούς από αγάπη προς αυτούς.

Γι αυτό κι όταν τον ευχαριστούσαν έλεγε:

Διατί με ευχαριστείτε; Δεν έχω καμία τέτοια αξίωση. Μήπως είμαστε ξένοι; Εμείς είμαστε αδελφοί. Τι δε απλούστερο και φυσικότερο από το να βοηθά αδελφός τους αδελφούς;

Για την ενάρετη αυτού παρουσία ο Επίσκοπος Μελιτοπόλεως Φίλιππος (ή Φιλητός) τον χειροτόνησε πρεσβύτερο. Αργότερα ο Επίσκοπος Κυζίκου Αχίλλιος (ή Ασχόλιος) τον εχειροτόνησε Επίσκοπο Λαμψάκου.

Άγιος Παρθένιος Προστάτης των Καρκινοπαθών

Η αρετή και η ευσέβεια που έκρυβε στην ψυχή του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο Θεός τον προίκισε με το χάρισμα της θαυματουργίας, για να μπορέσει να εκδιώκει τους δαίμονες από τους ανθρώπους και να θεραπεύει κάθε είδους ασθένεια. Γι αυτό προσφεύγουν σε αυτόν ιδιαίτερα οι πάσχοντες από την επάρατη νόσο του καρκίνου. Ο Άγιος Παρθένιος ήταν ο πράος, ο υπομονετικός, ο φιλόξενος, ο μακρόθυμος, ο άγγελος της ομόνοιας, ο ενθαρρύνων τους μετανοούντες, ο πρόθυμος για το ποίμνιό του. Ο Όσιος Παρθένιος εκοιμήθηκε εν ειρήνη. Τμήμα της τιμίας κάρας αυτού φυλάσσεται στην ιερά μονή Μακρυμάλλη, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Τιμάται η μνήμη του από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας στις 7 Φεβρουαρίου.

άγιος Παρθένιος πρόγραμμα Περιστερίου

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.