ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΟΥ 2024 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 27 Μαΐου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος Αγίου Ιωάννου του Ρώσου του Θαυματουργού και Ομολογητού - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο.

Θεία Λειτουργία 27 Μαΐου 2024 στις 07.15 το πρωί. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος ο Ομολογητής και Θαυματουργός.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 07.15 – Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος ο Θαυματουργός και Ομολογητής.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίου Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητή και Θαυματουργού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 07.15.

ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Δευτέρας 27 Μαΐου 2024 της εορτής του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου του Θαυματουργού με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητή – Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 – Ώρα 07.15 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Οσίου Ιωάννη Ρώσσου του Θαυματουργού. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος ο Θαυματουργός

Ο Άγιος Ιωάννης γεννήθηκε σε ένα χωριό της λεγομένης Μικράς Ρωσίας, περί το 1690 μ.Χ., από γονείς ευλαβείς και ενάρετους. Όταν έφθασε σε νόμιμη ηλικία στρατεύθηκε, ενώ βασίλευε στη Ρωσία ο Μέγας Πέτρος. Έλαβε μέρος στον πόλεμο που έκανε εκείνος ο τολμηρός τσάρος εναντίον των Τούρκων κατά το 1711 μ.Χ., και συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Τατάρους. Οι Τάταροι τον πούλησαν σε έναν Οθωμανό αξιωματικό Ίππαρχο, που καταγόταν από το Προκόπιον της Μικράς Ασίας, το οποίο βρίσκεται πλησίον στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Ο αγάς τον πήρε μαζί του στο χωριό του.

Πολλοί από τους αιχμαλώτους συμπατριώτες του αρνήθηκαν την πίστη του Χριστού και έγιναν Μουσουλμάνοι, είτε γιατί κάμφθηκαν από τις απειλές, είτε γιατί δελεάστηκαν από τις υποσχέσεις και τις προσφορές υλικών αγαθών. Ο Ιωάννης, όμως, ήταν από μικρός αναθρεμμένος με παιδεία και νουθεσία Κυρίου και αγαπούσε πολύ τον Θεό και την πίστη των πατέρων του. Ήταν από εκείνους τους νέους, όπου τους σοφίζει η γνώση του Θεού, όπως κήρυξε ο σοφός Σολομών, λέγοντας: «Ο δίκαιος είναι γνωστικός και στη νεότητά του. Διότι τιμημένο γήρας δεν είναι το πολυχρόνιο, ούτε μετριέται με τον αριθμό των ετών. Η φρονιμάδα πιο νέους ανθρώπους είναι σεβάσμια ωσάν να είναι φέροντες και ο καθαρός βίος τους κάνει ωσάν να είναι γέροντες πολύμαθοι».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Ιωάννου του Θαυματουργού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.