ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της μνήμης των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Ηράκλειο ΤΩΡΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της μνήμης των Αγίων Κυπριανών και Ιουστίνης στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Αυτήν την ώρα, απόγευμα Τρίτης 1η Οκτωβρίου 2019 τελείται Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κκ Μακαρίου.

Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη

Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης.

Έζησε στα χρόνια του Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια. Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ονόματι Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα.

Η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του κι εκείνος κατέφυγε στο διάσημο μάγο Κυπριανό.Όλα όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης.

Κυπριανός και Ιουστίνη: Άγιοι κατά της μαγείας και προστάτες των δαιμονισμένων

Παραδεχόμενος την χρεωκοπία της τέχνης του, έκαψε τα μαγικά του βιβλία ενώπιον του Επισκόπου Ανθίμου, ζητώντας να βαπτισθεί και να γίνει ιερεύς.

Η συνέχεια στο άρθρο Κυπριανός και Ιουστίνη: Άγιοι κατά της μαγείας και προστάτες των δαιμονισμένων

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-12)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.