Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων 17 Δεκεμβρίου 2021 με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου της Συγνώμης του Αγίου Διονυσίου του Θαυματουργού live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά. Παράκληση και εσπερινός Αγίου Διονυσίου του Νέου Ζακυνθινού του Αρχιεπισκόπου Αιγίνης και Θαυματουργού – Ευλογία και Αγιασμός. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 17 Δεκεμβρίου 2021. Ο Άγιος Διονύσιος ο Νέος ο Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης ο Ζακυνθινός και Θαυματουργός. Ο «Άγιος της Συγνώμης» είναι πολιούχος της πόλης της Ζακύνθου και ορίσθηκε να γιορτάζεται επίσημα και η 24η Αυγούστου, επέτειος της μετακομιδής του ιερού Λειψάνου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, με πανηγύρι και λιτανεία στην πόλη.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίου Διονυσίου του Νέου Ζακυνθινού και Θαυματουργού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 18.00. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 33η ημέρα.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελείται την εσπέρα ανήμερα της εορτής προς διευκόλυνση παρουσίας των πιστών στον Ιερό Ναό τις καθημερινές κατά το Άγιο και Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων 17 Δεκεμβρίου 2021 με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου της Συγνώμης του Αγίου Διονυσίου του Θαυματουργού live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 18.00
ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας – Εσπέρα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Διονυσιοσ
Διονυσιοσ
Σαρανταλειτουργο
Σαρανταλειτουργο Χριστουγεννων
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Εσπερινοσ
Παρακληση
Χριστουγεννα
Νηστεια
Σαρακοστη
Σαρακοστη Χριστουγεννων
17 Δεκεμβριου
Божественная литургия

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.