Άγιος Αντώνιος ο Μέγας: Δεν είναι λίγα τα θαύματα που έκανε διώχνοντας τα δαιμόνια που είχαν κυριεύσει τις ψυχές βασανισμένων ανθρώπων.

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας – Εορτή σήμερα 17 Ιανουαρίου

Μια μέρα βρέθηκε σε ένα πλοίο και μια απαίσια μυρωδιά έβγαινε από το αμπάρι. Ψάχνοντας μήπως έχουν χαλάσει τα ψάρια, βρίσκουν έναν νέο που τον είχε κυριεύσει ο δαίμονας. Με πολλή προσευχή ο Άγιος έκανε το θαύμα.

Σε άλλη περίπτωση τον κάλεσαν να διώξει άλλο δαιμόνιο σε νεαρό. Παρακάλεσε τους γονείς του να κάνουν μαζί του προσευχή και νηστεία μέχρι να βγει το δαιμόνιο. Ο νεαρός σηκώθηκε και όρμησε στον Αντώνιο να τον σκοτώσει. Ο Άγιος Αντώνιος εξήγησε ότι δεν έφταιγε το παιδί και ότι ήταν καλά πλέον. Είχε ιαθεί και ηρεμήσει.

Μια μέρα επισκέφτηκε τον Aγιο Αντώνιο ο άρχοντας Φρόντων. Eπασχε από μια φοβερή αρρώστια από την οποία κινδύνευε να τυφλωθεί. Έπεσε λοιπόν στα πόδια του Aγιου και τον παρακαλούσε να τον γιατρέψει. Ο Μέγας Αντώνιος, αφού του έκαμε μια προσευχή του είπε: Φύγε και στον δρόμο θα θεραπευτείς. Εκείνος όμως δεν έφευγε αφού περίμενε πρώτα να θεραπευτεί. Τότε ο Aγιος του επανέλαβε: Όσο καιρό κάθεσαι εδώ, δεν πρόκειται να γίνεις καλά. Πήγαινε λοιπόν και μέχρις ότου φτάσεις στην Αίγυπτο θα γίνεις καλά. Όντως ο άρχοντας έγινε καλά, γιατί πίστεψε στην υπόσχεση του Οσίου και στην δύναμη του Θεού.

Μια μέρα είχαν συγκεντρωθεί στο ασκητήριο του Αγίου Αντωνίου επισκέπτες και συζητούσαν όταν ο Aγιος τους διέκοψε και τους είπε να πάρουν μία στάμνα, να την γεμίσουν με νερό και να πάνε πίσω από κάτι μεγάλους λόφους που τους έδειξε. Εκεί όπως τους είπε βρίσκονταν δύο μοναχοί που ήθελαν να έρθουν στο ασκητήριο όμως τους είχε τελειώσει το νερό και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την πορεία τους. Μάλιστα όπως τους είπε ο ένας πέθανε από την δίψα. Οι καλόγεροι έτρεξαν στο μέρος που τους είχε δείξει ο Aγιος. Oταν έφτασαν εκεί ύστερα από ώρες ολόκληρες πορείας είδαν ότι είχε συμβεί αυτό ακριβώς, που τους είχε προειπεί ο Aγιος. Τα χάσανε και δοξάσανε τον Θεό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.