«Η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις», επισημαίνουν πολλοί ιεράρχες, ως μια πρώτη αντίδραση στο μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για διενέργεια εργαστηριακού τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς πριν εισέλθουν στους ναούς.

Αφού διευκρινίζουν ότι τάσσονται υπέρ των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου, μια που, όπως λένε, πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς δεν υπάρχει προσωπικό. Μάλιστα, αναρωτιούνται πώς θα ελέγχονται και ποιος θα ελέγχει τα πιστοποιητικά των τεστ, ενώ ορισμένοι εκφράζουν ήδη αντιδράσεις, καθώς όπως τονίζουν «η δουλειά της Εκκλησίας δεν είναι να ελέγχει, γι’ αυτό υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία».

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, μητροπολίτης εξηγεί πως η Ιερά Σύνοδος πρόσφατα προέτρεψε τους πιστούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, συστήνοντάς τους, μάλιστα, να κάνουν τεστ προτού εισέλθουν στο ναό για να προστατέψουν τους συνανθρώπους τους. «Πρόκειται για μια ισχυρή σύσταση. Δεν γίνεται, όμως, αυτό να εφαρμοστεί υποχρεωτικά, για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι να ελέγχουν τον κόσμο αν διαθέτει διαγνωστικό τεστ».

Το πρόβλημα, όπως αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές, δεν θα είναι τόσο έντονο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο σε χωριά και κωμοπόλεις. «Στην επαρχία οι σχέσεις ων ανθρώπων είναι διαφορετικές σε σύγκριση με τις μεγάλες πόλεις. Ολοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Μόνος του ένας ιερέας δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Πώς θα πει σε έναν ηλικιωμένο που τον γνωρίζει πολύ καλά “πρέπει να κάνεις τεστ για να ανάψεις ένα κερί”;».

Βέβαια, ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι το τι θα συμβεί στην περίπτωση που κάποιοι αρνηθούν τον έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα, θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος για να μελετήσει τα νέα δεδομένα.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.