Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή ιερού κλήρου και πιστού λαού τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο και γραφικό Ιερό Ναΐδριό της που βρίσκεται στα Καμπιά Διρφύων.

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023 ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, πλασιούμενος από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων και παρεπιδήμους.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 το πρωί, ανήμερα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο λόγο προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου–Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, του Οικον. Νικολάου Ξυνογαλά και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη, αλλά και του πιστού Λαού του Θεού, ο οποίος με θέρμη πίστη συνάχθηκε στις Ιερές Ακολουθίες, ικετεύοντας για την μεσιτική προστασία της Αγίας Κυριακής.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμα του, μίλησε, με αφορμή το όνομα της Αγίας, για το χάρισμα της αφιερώσεώς της στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και της καλλιέργεια του χαρίσματός της καθ’ όλον της τον βίο και το Μαρτύριό της.

Επίσης, όπως αυτός αποτυπώνεται στα τόσο όμορφα τροπάριο της υμνολογίας, τα οποία απέδωσε με πιστότητα στο πατροπαράδοτο Βυζαντινό μέλος, ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, η Αγία Κυριακή, διά της αφιερώσεώς της στον Χριστό, δεν υποδουλώθηκε, αλλά αναδείχθηκε κυρίαρχη του νου της και κατά των απρεπών παθών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.