ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -Το πρώτο μήνυμα αγιορείτη ερημίτη για την πανδημία του κορονοϊού . Ο ασκητής στέλνει τις ευχές του και υπογραμμίζει:΄΄ Αγαπητά παιδιά μου, τέκνα του τριαδικού Ζώντος Θεού .

Είμαστε σε μεγάλο πειρασμό που επέτρεψε ο Πανάγαθος που μόνο εκείνος γνωρίζει γιατί… Βέβαια, οι πνευματικές απαντήσεις είναι πολλές αλλά ας δείξουμε ταπείνωση και να μην προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τον Θεό. Είναι ένας πειρασμός, ισχυρός, που θα περάσει όμως. Μου στέλνουν μέσω αλληλογραφίας γράμματα ανείπωτης θλίψεως πολλοί χριστιανοί αδελφοί.

«Μη φοβού· μόνον πίστευε, και σωθήσεται»! Η Πανάχραντος Θεοτόκος παρακαλεί τον Υιό της να σταματήσει αυτό το κακό. Να δείξετε ιδιαίτερη ταπείνωση αυτή την περίοδο. Η ταπείνωση συγκινεί τον Θεό, τραντάζει τις ουράνιες δυνάμεις, και έρχεται το Πνεύμα το Αγιον.

Καθημερινά με δάκρυα παρακαλάω την Παναγία μας να μεσιτεύσει στον Κύριο Ιησού Χριστό να μας λυπηθεί και να απαλλάξει όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα την Ελλάδα από τον φονικό ιό.

Παιδιά μου , αγαπητά μου τέκνα, γονατίζω μπροστά σας και κάνω έκκληση να προσεύχεστε καθημερινά γονυπετείς έστω και από το σπίτι όλη αυτή την περίοδο εφόσον οι εκκλησιές μας έκλεισαν. Τα μυστήρια βέβαια μόνο με τον Ιερέα και τον ψάλτη θα έπρεπε να συνεχιστούν. Ο ΘΕΌΣ ΞΕΡΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ..΄΄

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.31 (55 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

6 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

"Η Πανάχραντος Θεοτόκος παρακαλεί τον Υιό της να σταματήσει αυτό το κακό" Δηλαδή είναι τόσο κακός και σκληρός ο Κύριος; Οι ασθένειες είναι απο τον εχθρό της ψυχής μας και είναι όπλα και εργαλεία στα χέρια του. Ο Θεός (Πατήρ - Υιος - Άγιος Πνευμα) είναι απείραστος κακών (Ιακ. 1:13). Ούτε ο Κυριος Ιησούς είναι τυφλός, ούτε ο Πατήρ ούτε το Άγιο Πνεύμα. Ο Κύριος έδωσε εξουσία στην Εκκλησία, να πατάει επάνω σε όλη την δύναμη του εχθρού και ο εχθρός να μην υπερισχύει εναντίον της και τίποτα να μην την Βλάπτει(Λουκ 10:19). Κάτι λοιπον πάει στραβά στην εκκλησία μας. Απο τον τελευταίο πιστό, μέχρι τον Πατριάρχη. Ας αναλογιστούμε. Έχουμε καταντήσει την Εκκλησία να σέρνεται για να τρώει ψίχουλα ενω τα τραπέζια γέρνουν της αγάπης και του ελέους του Θεού και λέγοντας Εκκλησία αναφέρομαι και στον τελευταίο πιστό, γιατι τα κτήρια - Ναοί ειναι οι τόποι συνάθροισης της Εκκλησίας. Στάσου λοιπόν με Θάρρος εσύ ο απλός πιστός - Ιερέας - Μοναχός κτλ γιατι ο Θεός δεν μας έδωσε πνέυμα δειλείας αλλα δυνάμεως αγάπης και σωφρονισμού (Τιμ. 1:7) και πολέμα με τα όπλα που σου δωσε ο Θεός, και δεν είναι άλλο παρα μόνο η προσευχή "γιατί αν και είμαστε μέσα στην σάρκα, δεν πολεμάμαι κατα σάρκα, επειδή τα όπλα του πολέμου μας δεν είναι σαρκικά, αλλα δυνατά συν Θεώ για καθαίρεση οχυρωμάτων..."Β' Κορ 10:3-4.
Γράφω λοιπόν αυτές τις ταπεινές σκέψεις μου με ένα και μόνο σκοπό, Όλοι οι πιστοί - Εκκλησία να αλλάξουμε νοοτροπία, και να περάσουμε απο την κατάσταση του θύματος, στην κατάσταση του επιτιθέμενου εχοντας τα "αισθητήρια μας γεγυμνασμένα" όπως λέει και ο Θείος Πάυλος και να προκαλέσουμε μαζικά μεγάλη καταστροφή στο στρατοπεδο του εχθρού, που δεν είναι άλλος απο τον διάβολο. Και μην τον τρέμεται "ωρέ" τον απογύμνωσε ήδη απο τις δυνάμεις του ο Κυριος μας, ο Λατρεμένος μας Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού του Ζώντος, όταν υπερίσχυσε εναντίον του. Καμία αρρώστια μέσα στα στρατόπεδα της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού που είναι ο Μόνος Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, ο Ζωντανός Άρτος, Ο Ζων, Η Ανάσταση και η Ζωή, Αφιερώνω λοιπόν τον Ψαλμό 90' του Βασιλέα Δαβίδ προς όλους μας για δύναμη και θάρρος.
1 αἶνος ᾠδῆς τῷ δαυιδ ὁ κατοικῶν ἐν βοηθείᾳ τοῦ ὑψίστου ἐν σκέπῃ τοῦ θεοῦ τοῦ οὐρανοῦ αὐλισθήσεται
2 ἐρεῖ τῷ κυρίῳ ἀντιλήμπτωρ μου εἶ καὶ καταφυγή μου ὁ θεός μου ἐλπιῶ ἐπ' αὐτόν
3 ὅτι αὐτὸς ῥύσεταί με ἐκ παγίδος θηρευτῶν καὶ ἀπὸ λόγου ταραχώδους
4 ἐν τοῖς μεταφρένοις αὐτοῦ ἐπισκιάσει σοι καὶ ὑπὸ τὰς πτέρυγας αὐτοῦ ἐλπιεῖς ὅπλῳ κυκλώσει σε ἡ ἀλήθεια αὐτοῦ
5 οὐ φοβηθήσῃ ἀπὸ φόβου νυκτερινοῦ ἀπὸ βέλους πετομένου ἡμέρας
6 ἀπὸ πράγματος διαπορευομένου ἐν σκότει ἀπὸ συμπτώματος καὶ δαιμονίου μεσημβρινοῦ
7 πεσεῖται ἐκ τοῦ κλίτους σου χιλιὰς καὶ μυριὰς ἐκ δεξιῶν σου πρὸς σὲ δὲ οὐκ ἐγγιεῖ
8 πλὴν τοῖς ὀφθαλμοῖς σου κατανοήσεις καὶ ἀνταπόδοσιν ἁμαρτωλῶν ὄψῃ
9 ὅτι σύ κύριε ἡ ἐλπίς μου τὸν ὕψιστον ἔθου καταφυγήν σου
10 οὐ προσελεύσεται πρὸς σὲ κακά καὶ μάστιξ οὐκ ἐγγιεῖ τῷ σκηνώματί σου
11 ὅτι τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ ἐντελεῖται περὶ σοῦ τοῦ διαφυλάξαι σε ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς σου
12 ἐπὶ χειρῶν ἀροῦσίν σε μήποτε προσκόψῃς πρὸς λίθον τὸν πόδα σου
13 ἐπ' ἀσπίδα καὶ βασιλίσκον ἐπιβήσῃ καὶ καταπατήσεις λέοντα καὶ δράκοντα
14 ὅτι ἐπ' ἐμὲ ἤλπισεν καὶ ῥύσομαι αὐτόν σκεπάσω αὐτόν ὅτι ἔγνω τὸ ὄνομά μου
15 ἐπικαλέσεταί με καὶ εἰσακούσομαι αὐτοῦ μετ' αὐτοῦ εἰμι ἐν θλίψει καὶ ἐξελοῦμαι καὶ δοξάσω αὐτόν 16 μακρότητα ἡμερῶν ἐμπλήσω αὐτὸν καὶ δείξω αὐτῷ τὸ σωτήριόν μου
+ ΑΜΗΝ +
Με αγάπη Χριστού
Νικόλαος

2
Λεωνίδας Αντωνίου

Στη Λεμεσό τα Μυστήρια συνεχίζονται κεκλεισμένων των θηρών. Η Παναγία μας σίγουρα δεν θα μας εγκαταλείψη.

3

Πειρασμός και δοκιμασία.
Μέγα το Όνομα της Αγίας Τριάδος,
Υπεραγία Θεοτόκε Σκέπε ημάς!!1111

4

Μακάρι να μας λυπηθεί ο Θεός και να σταματήσει τον πειρασμό γρήγορα. Αλλά κι εμείς ας δούμε τα λάθη μας κι ας τα διορθώσουμε επιτέλους.Δεν γίνεται μόνο να ζητάμε απ'το Θεό.

5

ευχαριστούμε για τις ευχές σας ευχόμαστε και εμεις για σας. Ελπίζω σύντομα με τις ευχές όλων να εισακουσθούν και να έχει αίσιο τέλος για όλους αυτή η δοκιμασία.

6
Δημητριος

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ