Χωρίς πιστούς θα τελούνται από σήμερα στις 6 το απόγευμα οι Ιερές Ακολουθίες στην Κύπρο, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, η Ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελεστεί ανεξαιρέτως σε όλους τους ναούς στις 4 μ.μ. παρουσία όσων πιστών επιθυμούν .
Η Θεία Λειτουργία της Εορτής του Ευαγγελισμού θα τελεστεί κανονικά στους Ιερούς Ναούς χωρίς την παρουσία πιστών. Επίσης, στους Ιερούς Ναούς θα τελούνται κανονικά όλες οι Ακολουθίες μόνο από τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών.

Υπενθυμίζετα ότι σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης, από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι την 13η Απριλίου «απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής».
«Λάβαμε έγκαιρα μια σειρά μέτρων που προκάλεσαν πικρία και αναστάτωσαν μια μερίδα του συνόλου», είπε.
«Παρά τα μέτρα που πήραμε, τις θυσίες χιλιάδων εργαζομένων, τον πόνο των γονιών για τα παιδιά τους που παραμένουν στο εξωτερικό, παρατηρούνται συμπεριφορές απειθαρχίας, έλλειψης αυτοσεβασμού και ευθύνης που εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο το σύνολο του πληθυσμού», ανέφερε ο ΠτΔ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.