Η ασφάλεια ενός μελλοντικού εμβολίου για το COVID-19 έρχεται «πρώτη και κύρια», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την Τετάρτη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την προσωρινή διακοπή δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca τέθηκε σε παύση λόγω ανησυχιών για παρενέργειες.

“Ακριβώς επειδή μιλάμε για ταχύτητα … δεν σημαίνει ότι αρχίζουμε να συμβιβάζουμε ή να κόβουμε τις γωνίες σχετικά με το τι θα εκτιμούσε κανονικά”, δήλωσε ο Δρ Soumya Swaminathan σε μια εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες του παιχνιδιού. Για ναρκωτικά και εμβόλια που χορηγούνται σε ανθρώπους, πρέπει πρώτα να ελέγξετε την ασφάλειά τους»

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ δεν απάντησαν άμεσα σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με την κίνηση της AstraZeneca να θέσει σε παύση τις παγκόσμιες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων δοκιμών στα τέλη του σταδίου, του πειραματικού εμβολίου κορονοϊού λόγω μιας ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στη μελέτη.

Ποια είναι η νόσος από την οποία νόσησε ο εθελοντής του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά οι κλινικές δοκιμές.

Την προσωρινή αναστολή της έρευνας του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times , που επικαλείται πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση, ένας από τους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου στην Βρετανία διαγνώσθηκε με εγκάρσια μυελίτιδα, φλεγμονικό σύνδρομο του νωτιαίου μυελού που συχνά προκαλείται από ιογενείς λοιμώξεις. Δεν έχει αποσαφηνισθεί αν η εμφάνιση της νόσου συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με το Stat News, ο ασθενής αναμένεται να αναρρώσει.

Ποια είναι η νόσος που «πάγωσε» τις κλινικές δοκιμές
Η εγκάρσια μυελίτιδα είναι μια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού. Ο στόχος της είναι το μονωτικό υλικό που καλύπτει τις νευρικές ίνες. Η εγκάρσια μυελίτιδα μπορεί να προκύψει από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, επηρεάζοντας την αίσθηση κάτω από τον τραυματισμό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.