Αποχαιρετισμός σε φίλο για το τελευταίο ταξίδι!

Έφυγε χθες από κοντά μας για το τελευταίο του ταξίδι ο αγαπημένος μας φίλος μοναχός Αλύπιος Νεοσκητιώτης.
Γεννήθηκε στην Αλιστράτη Σερρών το 1959 και στην εφηβική του ηλικία έφυγε κρυφά από τους γονείς του για το Άγιον Όρος. Οδηγημένος από την αγάπη του για τον μοναχισμό έφθασε στην Ι.Μ. του Αγίου Παύλου το 1979 και μετά από μικρό χρονικό διάστημα, μετέβη στην Ι.Μ. Φιλοθέου, όπου το 1980 έλαβε την ρασοευχή από τον άγιο Γέροντα και ηγούμενο τότε της Ιεράς Μονής, παπα Εφραίμ ( τον μετέπειτα Αριζονίτη ).

Το 1988 γίνεται μεγαλόσχημος και μετά από τρία χρόνια εγκαταβιώνει στην Ιερά Νέα Σκήτη, στο Κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Υπήρξε πιστός μέχρι το τέλος στον μοναχικό του αγώνα και τον χαρακτήριζαν η αγάπη προς όλους, το φιλότιμο και η συμπόνιά του για τον κάθε άνθρωπο που είχε ανάγκη! Ελεήμων μοναχός με μεγάλη αγάπη προς την Θεοτόκο, της οποίας το όνομα δεν έλειπε στιγμή από τα χείλη του! Είχε πάντα μαζί του το μοναχικό σχήμα του αγίου Γέροντος παπα Εφραίμ, το οποίο του είχε δώσει ως ευλογία στην Ι.Μ. Φιλοθέου. Ενθυμούμαι το αξέχαστο προσκύνημα που κάναμε μαζί του και με τον επίσης Νεοσκητιώτη Ιερομόναχο Γαβριήλ, τον Αύγουστο του 1999, στα φοβερά Καρούλια! Σε κάποια στιγμή της ανάβασης, πάτησα απρόσεκτα σε μια μεγάλη πέτρα η οποία κατευθύνθηκε επάνω του και ήταν θαύμα που δεν έγινε ατύχημα. Με κοίταξε ειρηνικά χωρίς να μου κάνει καμία παρατήρηση! Θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας.

Καλόν Παράδεισο αγαπημένε Γέροντα! Η Παναγία μας, που τόσο αγάπησες, να σε έχει πάντοτε κοντά της! Να έχουμε την ευχή σου! Αιωνία η μνήμη σου!
Μιλτιάδης Τσεσμετζής – εκπαιδευτικός

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.