Σαν χθες, πριν σαράντα τρία ακριβώς χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μακαριστό Προκάτοχό του, Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο Α' (Στέκα), στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χαροκόπου Καλλιθέας, αφού προηγουμένως, την 15η Ιουλίου του ίδιου έτους, είχε ορκιστεί Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βαθμολογηθείς με "άριστα".

Στη χειροτονία του, συνηύχοντο εντός του ιερού Βήματος ο τότε Επίσκοπος Ανδρούσης και σήμερα Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος και ο Καθηγητής κ. Ευάγγελος Θεοδώρου, μεταξύ δε των συμμετασχόντων Κληρικών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ήτο και ο τότε Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μετέπειτα Μητροπολίτης Θήρας μακαριστός Παντελεήμων Ρίζος.
Τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ κατά την εις Διάκονο χειροτονία του εκέλευσαν οι συμφοιτητές του, ο τότε Διάκονος και σήμερα Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος Κλουκίνας, ο Διάκονος Θεόκλητος, ο Διάκονος Σπυρίδων Φωκιανός και ο Διάκονος Εμμανουήλ Αναστασάκος.
Ήδη, από την 17η Ιουλίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Τουρλιανής, Άνω Μεράς Μυκόνου, είχε καρεί Μοναχός, υπό του αοιδίμου Ηγουμένου, Αρχιμ. Φιλαρέτου Γεροντάρη, λαβών το μοναχικό όνομα Δωρόθεος.
Ένδεκα ημέρες μετά τη χειροτονία του, δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διορισμού του ως Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, θέση την οποία διακόνησε μέχρι την σε Επίσκοπο χειροτονία του, την 15η Δεκεμβρίου 2001.

Αλέξανδρος Μαρκουῒζος
Γραμματέας Ι. Μ. Σύρου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.