Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε την Ακολουθία του Αγίου Ελαίου διαδοχικά στους Ιερούς Ναούς Παναγίας Αγραδιώτισσας Γιανισαίου και Αγίων Πάντων Αηδονίων, με την παρουσία πολλών πιστών από τα χωριά αυτά και τις γύρω περιοχές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους και συνεχάρη για μια ακόμη φορά τους Ανδρίους για την ευγένεια και τον πολιτισμό τους.

Και στους δύο Ναούς ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έγινε δεκτός με εκδηλώσεις αγάπης, τιμής και σεβασμού από τους πιστούς, ενώ μικρά παιδιά του προσέφεραν ανθοδέσμες.

Κατά την Ακολουθία στον Ιερό Ναό Παναγίας Γιανισαίου, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχιμ. Αντώνιος Χορευτής, ο Οικονόμος Δημήτριος Στεφάνου και οι Πρεσβύτεροι Ιάκωβος Στεφάνου, Νικόδημος Λουκάς και Ελευθέριος Φραδέλος και παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Αντ. Βουραζέρης, ο διατελέσας Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνστ. Ίσαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τηνιακός και Τρανίκος και κα Παρλιάρη και η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Λουσίδου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην αθανασία, που χάρισε ο Χριστός στον κόσμο, δια των Παθών και της Αναστάσεώς Του, προσφέροντας μια νέα προοπτική στη ζωή του ανθρώπου.

Κατά την Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Αηδονίων, στην οποία συμμετείχαν οι προαναφερθέντες Εφημέριοι, ο Αντιδήμαρχος κ. Ρουζέρης και η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Λουσίδου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το πώς το σώμα του ανθρώπου συμβολίζει το Ναό του Θεού και η καρδιά την Αγία Τράπεζα, επί της οποίας τελεσιουργείται το Μυστήριο της αγάπης, και προέτρεψε τους πιστούς σε μια μυστική επικοινωνία με το Θεό, με την Παναγία και τους Αγίους, προς τις εικόνες των οποίων να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και μέσω αυτής της επικοινωνίας να οδηγούνται σε μια αγαπητική σχέση με τους συνανθρώπους τους.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο π. Νικόδημο Λουκά, ο οποίος δέχθηκε, χωρίς να γνωρίζει προηγουμένως την Άνδρο, να υπηρετήσει στα ολιγάνθρωπα χωριά Γιανισαίο, Αηδόνια και Αμονάκλι, και του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου, για την εύορκο διακονία του.

Αύριο το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χώρας, με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των Σχολείων της περιοχής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.