ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 παρουσία πιστών και κληρικών η εξόδιος ακολουθία της Μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Γεννέσιου της Θεοτόκου στο Δρυόβουνο της Κοζάνης, μοναχής Φεβρωνίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε υπό του Σεβ Μητροπολίτου Σιατίστης κ Αθανασίου και διήρκεσε 3.5 ώρες.

Ετάφει στην είσοδο και έξω από τη Μονή δίπλα σε ένα μικρό εκκλησάκι της Αγίας Φεβρωνίας που εκείνη έχτισε.

Ο συγκλονιστικός βίος και η προσφορά στην Ορθοδοξία

Η μοναχή Φεβρωνία, η “Ελεήμων Καλόγρια της Αγάπης” όπως ήταν γνωστή στο Πανελλήνιο, τα τελευταία χρόνια λόγο ασθένειας που αντιμετώπιζε διέμενε στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης.

Η εξόδιος Ακολουθία της θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Αθανάσιο στην Ιερά Μονή Γεννέσιου της Θεοτόκου στο Δρυόβουνο της Κοζάνης, αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 08.00 π.μ και θα ταφεί σε σημείο που ίδια υπέδειξε, στην Μονή.

Η Φεβρωνία, κατά κόσμο Φεβρωνία Κερεμίδου γεννήθηκε ένα κρύο βράδυ στις 1 Ιανουαρίου του 1933 στην Δράμα με έναν περιπετειώδη, συγκλονιστικό και θαυματουργό τρόπο.

Όταν γεννήθηκε οι γιατροί και η μαία διέγνωσαν τον θάνατό της και αντί να την παραδόσουν στους γονείς της για ταφή την πέταξαν στην κυριολεξία στο κάδο αποβλήτων του νοσοκομείου όπου κάποια στιγμή όμως το υπόκωφο κλάμα της άκουσε τυχαία ένας γιατρός και με έκπληξη αναφώνησε: Μα αυτό ζωντάνεψε..

Η συνέχεια στο άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΜΟΝΑΧΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ- ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ

Τσαντίρης Νίκος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-11)
  1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 3 χρόνια πριν

    ΜΕΛΛΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΑΝ

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.