Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Άπαντες οι Κιμώλιοι κάθε ηλίκίας, εκπρόσωποι του Δήμου, ο Λιμενάρχης Κιμώλου και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων της νήσου παρέστησαν σήμερα το πρωί στη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας, επί τη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β΄ αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Κιμωλίους για τη σύσσωμη παρουσία τους, υπογράμμισε ότι αυτοί αποτελούν τη χαρά της Εκκλησίας. Η δε η σύναξη του λαού κατά την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, που αποτελεί το κέντρο της ζωής του κάθε Χριστιανού, προσφέρει σε όλους σταθερή ελπίδα για το αύριο.

Ανεφέρθη, επίσης, στην ελευθερία του προσώπου, που εισήγαγε η Παναγία στον κόσμο με τη γέννηση του Χριστού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η Παναγία είναι η απαντοχή μας και η προστασία μας… και όπως εκείνη έφερε και προσέφερε στον κόσμο το Χριστό, έτσι και Εκείνος αντιπελάργησε τη μητρική αγάπη της, καταλιπών αυτήν ως Μεσίτρια των ανθρώπων προς Αυτόν”.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχἀρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, για το επιτελούμενο απ’ αυτόν ποιμαντικό έργο στην ολιγάνθρωπη Κίμωλο, και τους συνεργάτες του, για την άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή της πανηγύρεως

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.