ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΟΡΘΡΟΣ 21 Νοεμβρίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά - Θεία Λειτουργία Εισοδίων της Θεοτόκου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας - Ευλογία και Προσευχή στην Παναγία.

Θεία Λειτουργία 21 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023. Ο Όσιος Προκόπιος ο δια Χριστόν σαλός εκ Βιάτκας. Η Σύναξη της Παναγίας. Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας στο Ναό (Πολιούχος της πόλης των Χανίων). Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 07.30 – Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Ένοπλες Δυνάμεις.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 7η ημέρα.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων της Τρίτης 21 Νοεμβρίου 2023 της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ναό με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Εισοδίων της Παναγίας – Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Προσευχή προς την Παναγία. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ένοπλες Δυνάμεις

Σε αυτήν την λαμπρή ημέρα της Χριστιανοσύνης, παράλληλα εορτάζουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, που θέτουν το έργο, την αποστολή και την επιτυχία τους, σε ότι κάνουν, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού.

Στο πρόσωπο της Παναγίας, εναποτίθεται η ευγνωμοσύνη και οι ευχαριστίες, για ότι έχει επιτευχθεί μέσα στο διάβα των αιώνων, από την πολύτιμη παρουσία Της σε κάθε έκφραση και έκφανση των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι κάτω από τη σκέπη και την καθοδήγησή Της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, έγραψαν πολλές σελίδες Ελληνικής ιστορίας και δόξας.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εισόδια Θεοτόκου

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Ναό έχουν μεγάλη και ιερή σημασία. Αποτελεί την βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου. Η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα. Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Η υπόσχεση της ήταν ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν. Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων, σύμφωνα με την παράδοση, η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την γιορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.