Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας της Θεραπευούσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σεληνίων Σαλαμίνος: Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 το εσπέρας και ώρα 18.00 κλήρος και πιστοί θα υποδεχθούν την Ιερά εικόνα της Παναγίας της Θεραπευούσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σεληνίων Σαλαμίνος.

Θα ακολουθήσει η τέλεση του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου.

Η Παναγία η Θεραπεύουσα είναι προστάτιδα των ασθενών. Οφθαλμοί τυφλών, ώτα κωφών, πόδια χωλών και σε άλλους άλλα μέλη θεραπεύθηκαν και όσοι ήταν μπλεγμένοι σε διάφορες συμφορές, τους χάρισε όλα τα καλά. Έδιδε την υγεία σε όσους ήταν ψυχικά άρρωστοι και ευεργετούσε πλουσιοπάροχα τους ψυχικώς υγιείς. Θεράπευε τους πρώτους και αγίαζε τους δεύτερους.

Υποδοχή της Παναγίας της Θεραπευούσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σεληνίων Σαλαμίνος αφίσα

Ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους στα Σελήνια της Σαλαμίνας.

Χάρτης Εκκλησίας Αγίου Νικολάου Σεληνίων

Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος (Γιακουμάκης), γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1960. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1986.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος και Ιεροκήρυκας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης-Πετραλώνων και στο Γραφείο της Πρωτοσυγκελλίας, κατ’ αρχάς ως Εισηγητής και εν συνεχεία ως Διευθυντής των Τομέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από το έτος 1995 υπηρέτησε ως κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου και από το έτος 2006 στο ιδιαίτερο Γραφείο του Μακαριωτάτου Προέδρου της. Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος, εξελέγη στις 10 Οκτωβρίου 2014, χειροτονηθείς την επομένῃ, ενεθρονίσθη δε την 31η του ίδιου μηνός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.