Την Πέμπτη, 23Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύγκλιση των μελών της κοινής Επιτροπής Θρησκευτικού - Προσκυνηματικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού και των Ιερών Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο και της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου, για θέματα Ανάπτυξης και Προβολής των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται από το υπογεγραμμένοτο 2013 μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου, «Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον τομέα του ΠροσκυνηματικούΤουρισμού».

Η συνάντηση έλαβε χώρα κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού. Από την πλευρά των Ιερών Μητροπόλεων συμμετείχαν ο, Σεβασμιότατος ΜητροπολίτηςΡόδου κ. Κύριλλος, ωςΠρόεδρος της Επιτροπής,ο Γραμματέας αυτής,Πανοσιολογιώτατος ΑρχιμανδρίτηςΚύριλλος Παπανθίμου, ο ΟσιολογιώτατοςἹερομόναχος Βαρθολομαίος Σιαρλής, από την Πατριαρχική Εξαρχία της Πάτμου ο ΙερολογιώτατοςΔιάκονος Αμβρόσιος Καμπούρογλου από την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου, και ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, από την Ιερά Μητρόπολη Σύμης. 

Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Γραφείου της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, , οι κ. Μαρία Αγγέλου, Ρούλα Κουρμέντζακαι Μαίρη Σιγανού, Σύμβουλοι της κ. Υπουργού, καθώς επίσης και ο κ. Σπύρος Παρθένης, η κ. Γεωργία Κανάκη και ο κ. Γεώργιος Καλπίδης, Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη της Επιτροπής να γνωριστούν και να καταρτίσουν ένα πρώτοπλάνοσυνεργασίας, με στόχο την κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού περί του Θρησκευτικού Τουρισμού και την επίλυση πρακτικών ζητημάτων.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.