ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Για το ζήτημα του Θρησκευτικού Τουρισμού μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κκ Γεώργιος στον δημοσιογράφο Πάνο Γκόρη και στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρωτοβουλία βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας περί της κατοχύρωσης και απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΙΕΚ ειδικότητας ΄΄Θρησκευτικού Τουρισμού΄΄ απήντησε:

΄΄Εμείς ούτως ή άλλως βλέπουμε πολύ θετικά την πρωτοβουλία. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια συνεργασία μεταξύ των φορέων της Πολιτείας και της Εκκλησίας μέσω του Συνοδικού Γραφείου προσκυνηματικών περιηγήσεων αλλά και σε τοπικό επίπεδο έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Σε τοπικό επίπεδο έχουμε διοργανώσει συνέδριο προσκυνηματικού τουρισμού, έχουμε φτιάξει έντυπα πολύγλωσσα σε ελληνικά, αγγλικά, σερβικά, ρωσικά, ρουμανικά, γαλλικά διότι έχουμε κυρίως τουρισμό σλαβόφωνο από τις βαλκανικές χώρες.

Καρτερούμε τις Ιερές Ακολουθίες σε 3 παραθαλάσσιες ενορίες για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και στη σλαβονική γλώσσα, θα γίνονται δίγλωσσες Λειτουργίες γιατί οι τουρίστες πέραν του ότι είναι Βαλκάνιοι είναι και Ορθόδοξοι.

Για τη λειτουργική τους εξυπηρέτηση χρησιμοποιούμε Σέρβους Ιερείς. Για την ποιμαντική του Τουρισμού.

Προβάλλουμε τα μοναστηριακά προϊόντα, η περιοχή μας λόγω του Ολύμπου έχει τουρισμό όλο το χρόνο. ΄΄

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.