Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος

“Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας προσφέρει με τις Ενορίες της σ΄όλη τη Γερμανία και στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, μια εξαίσια ενοριακή, πολιτιστική και κοινωνική εργασία, η οποία βασίζεται στην πνευματική της υπόσταση και απ αυτή πηγάζει.

Η διακονία αυτή παρέχεται προς όλους τους ανθρώπους, στους οποίους θέλουμε να προσφέρουμε μια “Μικρή Πατρίδα” και στηριζόμαστε στην αγάπη, τη δραστηριότητα και την οικονομική βοήθεια ανθρώπων, που πολλές φορές προσφέρουν από το υστέρημά τους. (Κοινωνικό Ταμείο)

Επίσης μεγάλη επιθυμία μας είναι το να συνδράμουμε το Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας, στο παγκοσμίως φημισμένο Λουδοβίκειο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και να βοηθήσουμε τους φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν εκεί και επιθυμούν αυτή τη ζωντανή διαχριστιανική συνάντηση και επικοινωνία, που με μοναδικό τρόπο προσφέρεται στη Δυτική Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό και έχοντας υπόψη το υψηλό κόστος ζωής στο Μόναχο, δημιουργούμε υποτροφίες για τους σπουδάζοντες Ορθόδοξη Θεολογία, για να βοηθήσουμε μερικώς τους αδύνατους, οικονομικά φοιτητές, που έρχονται από άλλες πόλεις στο Μόναχο.”

Το Ρέκβιεμ του Βέρντι είναι μια προσευχή στο Θεό για τους κεκοιμημένους με ποιητικές και μουσικές ενότητες, ὀπως λ.χ. ανάπαυση των κεκοιμημένων, δωρεά της αιωνιότητας, λύτρωση από την κρίση της Δευτέρας Παρουσίας, κοινωνία με τους αγίους εν παραδείσω, και μετοχή στον αγγελικό ύμνο: Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου. Ωσαννά εν τοις υψίστοις.

Στο τέλος του Κοντσέρτου που διήρκεσε 90 λεπτά της ώρας με 60 μουσικούς και 70 μέλη χορωδίας, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος δώρησε στον μαέστρο, τους τέσσερις σολίστες και στο πρώτο βιολί από μία εικόνα, ως έκφραση ευγνωμοσύνης.

Στο κοντσέρτο παρέστησαν ο ιδρυτής του ιδρύματος ArtsconvergeREC gGmbH, κ. Robert Ellis Crawford, ο διευθυντής της χορωδίας κ. Wolfgang Reß, που έχει τιμηθεί για τη προσφορά του από τον πρόεδρο της ΟΔΓ, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μόναχο, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης, Πρεσβύτερος Θωμάς Καραμήτσος και Διάκονος Νικόλαος Τζώρτζης, η Γενική Πρόξενος κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο καθηγητής κ. Βασίλειος Φθενάκης, ο καθηγητής του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου κ. Αθανάσιος Βλέτσης, η πρόεδρος του ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟ κ. Δρ. Βασιλεία Τριάρχη, η πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων κ. Φανή Αθέρα, ο διευθυντής του Ελληνικού Σπιτιού Βέστεντ κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος και άλλοι πρόεδροι ελληνικών συλλόγων και οργανισμών Μονάχου.

Η παγκοσμίως γνωστή, αμερικανίδα μετζοσοπράνο Ελένη Μάτου, είναι ελληνικής καταγωγής και έχει λάβει διεθνώς μέρος σε μεγάλα κοντσέρτα, όπερες, χορωδίες και ορχήστρες, με διάσημους μαέστρους. Ο πατέρας της είναι κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Βέρντι έγραψε τον υπέροχο εκκλησιαστικό αυτό ύμνο το 1873/1874, με αφορμή το θάνατο του φίλου του Αλεσάντρο Μανζόνι, ονομαστού λογοτέχνη και ποιητή της Ιταλίας και η πρεμιέρα έλαβε χώρα, με διευθυντή τον ίδιο τον Βέρντι, στις 22 Μαίου 1874 στο Μιλάνο.

Ένα μεγάλο εύγε και ένα θερμό ευχαριστώ στον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο για την πρωτοβουλία του αυτή και σ΄όλους που έλαβαν μέρος στην εξαίσια αυτή εκδήλωση.

Φωτογραφίες: Hellas TV
Απόστολος Μαλαμούσης

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου
Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία

Μόναχο: Φιλανθρωπική συναυλία στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων

Μόναχο: Φιλανθρωπική συναυλία στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.