Όπως μας ενημερώνει η Μητρόπολη

Την Τρίτη 6 Μαρτίου ε.έ. πραγματοποιήθηκε Μοναστική Σύναξη της Τοπικής μας Εκκλησίας στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Μαζαράκι) Θηβών.

Η Σύναξη ξεκίνησε με Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, με τη συμμετοχή των Καθηγουμένων, των Γεροντισσών, μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της Επαρχίας μας. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ και επιμάνικο από τα ιερά άμφια του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, που εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Ευβοίας πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ πανοσ. Αρχιμ. π. Γαβριήλ για την βιοτή εν κόσμω του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη και για τις εμπειρίες που κοντά του ο ίδιος έζησε όσο καιρό ήταν στο Μοναστήρι.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον π. Γαβριήλ και του πρόσφερε αντίγραφο του Ευαγγελίου του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα. Επίσης, ευχαρίστησε τους Καθηγουμένους, τις Γερόντισσες, τους μοναχούς και τις μοναχές, ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και μοίρασε σε όλους ως ευλογία το βιβλίο “Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής” του Μαλχάζι Τζινόρια.

Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.