200 οικογένειες και 1000 περίπου άτομα είναι άστεγα μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, βάσει της καταγραφής των ενοριών στη Μεσσηνία και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε χθες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος.

Αναφερόμενος στους φοιτητές του ΤΕΙ Καλαμάτας, οι οποίοι έμεναν στην Εστία που πλημμύρισε, σημείωσε ότι πρόκειται για 55 νέους που διαμένουν από την περασμένη Τετάρτη σε ξενοδοχεία, από τα οποία όμως πρέπει ν΄αποχωρήσουν μέσα στις επόμενες ώρες. Η Μητρόπολη -σύμφωνα με τον ίδιο- μπορεί να φιλοξενήσει 15 άτομα στην Εκκλησιαστική Εστία, ωστόσο υπάρχουν άλλα 40, τα οποία πρέπει άμεσα να μείνουν κάπου, καθώς είναι σε εξέλιξη η εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χρυσόστομος παρατήρησε επίσης ότι η Μητρόπολη δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι στη δοκιμασία τόσων ανθρώπων, ενώ σχολίασε ότι αν και περίμενε κάποια ενόχληση από κοινωνικούς φορείς, ώστε να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός για το θέμα, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Έτσι, αποφάσισε, όπως είπε, να ανακοινώσει με ποιο τρόπο η Μητρόπολη θα προσφέρει βοήθεια, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε κοινωνικούς φορείς, επιχειρηματίες και όποιον πολίτη επιθυμεί, να συνδράμουν στη συγκέντρωση ειδών ανάγκης (κρεβάτια, στρώματα, σεντόνια, κουβέρτες, ρουχισμό, κ.λπ.). Ήδη αναμένεται βοήθεια από την Αθήνα και την Κύπρο, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος, άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, όπως και της Κύπρου Χρυσοστόμου. Επιπλέον, η Μητρόπολη θα προσφέρει φαγητό μεσημέρι και βράδυ στους πληγέντες, το οποίο θα μπορούν να πάρουν από το Άσυλο ή το Γηροκομείο με ένα χαρτί από την ενορία τους.

Βίντεο: Εφημερίδα Ελευθερία

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.