Η Jess Evans και ο Mike Houlston, έμαθαν τα νέα και πάγωσαν.

Το ένα από τα δίδυμα που θα γεννούσε η Jess, έπασχε από μια ασθένεια και όταν γεννιόταν δεν θα είχε παρά μόνο λίγες ώρες ζωής. Το χτύπημα δεν έμοιαζε με κανένα άλλο.

Ο Teddy είχε ανεγκεφαλία, μια σπάνια θανατηφόρα κατάσταση που εμποδίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ο μικρός τους Teddy, θα πέθαινε αμέσως μετά τη γέννηση του. Το ζευγάρι με περίσσια γενναιότητα αποφάσισε όταν συμβεί το μοιραίο να δωρίσει τα όργανα του για να σώσει μια άλλη άγνωστη σε εκείνους ζωή. Το αδελφάκι τους, ένα κοριτσάκι ήταν απολύτως υγιές.

Ο Teddy γεννήθηκε πέρυσι, στις 22 Απριλίου, στο μαιευτήριο του Κάρντιφ . Σήμερα θα ήταν ενός έτους… Εκείνο το πρωινό, τον έφεραν στην αγκαλιά της μητέρας του. Τον κράτησε σφιχτά. Σε λίγο θα τον έχανε για πάντα. Μαζί με τον πατέρα του κάθισαν έτσι, δίχως να κουνιόνται για 100 λεπτά. Κοίταζαν τον προσωπάκι του και το στήθος του να κουνιέται καθώς ανάπνεε. Ο Teddy, έφυγε για πάντα στην αγκαλιά τους.

Η απόφαση που πήραν ήταν σπαραχτική. Αποφάσισαν να δωρίσουν τους νεφρούς και τις καρδιακές βαλβίδες. Το έκαναν και έσωσαν έναν άγνωστο άνθρωπο που τα είχε ανάγκη. Η επέμβαση ήταν πρωτοποριακή τόσο για την αφαίρεση των οργάνων, όσο και για τη μεταμόσχευση. Ο νεογέννητος Teddy, τρία λεπτά μετά τον θάνατο του, έγινε ο νεαρότερος δωρητής οργάνων στην Αγγλία, και ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πατέρας του Mike και η μητέρα του Jess, κατάφεραν να δηλώσουν: «Ο Teddy μας, ήταν ένας ήρωας. Έζησε και πέθανε σαν ήρωας. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πόσο υπερήφανοι είμαστε για αυτόν.» Ο καθηγητής Paul Murphy από τον NHS Blood and Transplant (οργανισμό αίματος και μεταμοσχεύσεων) που επίβλεπε τη μεταμόσχευση στο νοσοκομείο του Λιντς, τόνισε πως είναι απίστευτα σπάνιο για νέα μωρά να θεωρηθούν δότες. Ο Teddy αποτελεί ορόσημο. Ήταν ένας ανιδιοτελής ήρωας.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.