Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσαν νέο απειλητικό βίντεο με στόχο το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη.

Το επίμαχο βίντεο στέλνει το μήνυμα: «Πολεμήστε τους. Ο Αλλάχ θα τους τιμωρήσει μέσω των δικών σας χεριών» και καλεί τους μαχητές του ISIS να σκοτώνουν τους «απίστους», όπου τους συναντούν.

Μετά την προβολή σκηνών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, αλλά και από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, ο αφηγητής του βίντεο χαρακτηρίζει κάθε παρελθοντική επίθεση ως «προειδοποιητικό μήνυμα» για όσους μάχονται εναντίον τους.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ προβάλλονται σκηνές από εκτελέσεις, ακούγονται τα εξής λόγια στα αγγλικά: «Αν χθες ήταν το Παρίσι και σήμερα οι Βρυξέλλες, ο Αλλάχ γνωρίζει πού θα είναι αύριο. Μπορεί να είναι στο Λονδίνο ή το Βερολίνο ή τη Ρώμη».

Στη συνέχεια, ένα θρησκευτικό τραγούδι ακούγεται στο βίντεο, ενώ καλούνται τζιχαντιστές να πραγματοποιούν ατομικές επιθέσεις εναντίον στα «έθνη του σταυρού» ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία. Οι στίχοι του τραγουδιού φαίνεται να λένε μεταξύ άλλων: «Θα βαδίσουμε προς τις πύλες του παραδείσου όπου μας περιμένουν οι παρθένες μας».

Στο ίδιο βίντεο προβάλλεται ο πύργος του Άιφελ να γκρεμίζεται, ανάμεσα σε φωτιές και εκρήξεις.

Το νέο απειλητικό βίντεο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα από την ομάδα «Al Wa’ad Media Production», η οποία είναι υποστηρίκτρια του Ισλαμικού Κράτους.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.