Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Θετικό στον κορωνοϊό διαπιστώθηκε ένα βρέφος μόλις 15 μηνών σε οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης.

Από την ιχνηλάτιση των στενών επαφών προκύπτει ότι όλες αφορούν τον παραπάνω οικισμό Ρομά.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού.

Την ίδια στιγμή εντοπίστηκαν 3 κρούσματα Covid-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο το γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Στην περιοχή της Ξάνθης μετέβη με ελικόπτερο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό πραγματοποιείται αυτή την στιγμή στο Δημαρχείο της Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διαχείριση του περιστατικού σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για το περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Το ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΟΜΟΛΟΓΟ

Στα βιβλία της ιστορίας του μέλλοντος θα καταγραφεί η σημερινή λειτουργία του Πάσχα για την Καθολική εκκλησία καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος δεν απήθυνε απλώς το μήνυμα της Αναστάσεως Urbi et Orbi («προς την πόλη και τον κόσμο») από την άδεια από πιστούς Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό αλλά έστειλε σαφέστατο πολιτικό μήνυμα προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλώντας τους να επιδείξουν αλληλεγγύη σε μια κοσμοϊστορική συγκυρία χρησιμοποιώντας ακόμα και «καινούργια εργαλεία».
Σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. για την απάντηση στον κορωνοϊό όπως και οι διαφωνίες για το «κορωνο-ομόλογο» η αναφορά του Πάπα Φραγκίσκου στην αλληλεγγύη της Ευρώπης αποκτά ξεχωριστή σημασία.
Ο Ποντίφικας στέλνοντας ένα διπλό μήνυμα, τόσο για τη σημασία και τη δύναμη της Ανάστασης του Κυρίου, αλλά και για τη δοκιμασία που περνάει η ανθρωπότητα τόνισε ότι «σήμερα, οι σκέψεις μου στρέφονται κατά πρώτο λόγο προς όσους έχουν πληγεί άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού: τους ασθενείς, τους νεκρούς και τα μέλη της οικογένειας τους που θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους, χωρίς να μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να τους αποχαιρετήσουν».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων άλλαξαν ξαφνικά. Για πολλούς, η παραμονή στο σπίτι ήταν μια ευκαιρία να προβληματιστούν, να αποσυρθούν από τον ξέφρενο ρυθμό της ζωής, να μείνουν με τους αγαπημένους τους και να απολαύσουν την παρέα τους. Ωστόσο, για πολλούς, αυτή είναι μια περίοδος ανησυχίας για ένα αβέβαιο μέλλον, για θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν και για άλλες συνέπειες της τρέχουσας κρίσης».

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι συνέπειες ο Ποντίφικας απήθυνε με δραματικό τρόπο έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων «ανάμεσα στις περιοχές του πλανήτη που πλήττονται βρίσκεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή η αγαπημένη ήπειρος μπόρεσε ξανά να ανυψωθεί, χάρη σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης που της επέτρεψε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες του παρελθόντος.

Είναι πιο επείγον από ποτέ, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, οι αντιπαλότητες του παρελθόντος να μην γίνουν ισχυρές. Όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να θυμούνται ότι είναι μέλη μιας οικογένειας και αλληλοϋποστηρίζονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια πρωτόγνωρη πρόκληση, από την οποία θα εξαρτηθεί όχι μόνο το μέλλον της, αλλά το μέλλον ολόκληρου του κόσμου. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία να δώσουμε περαιτέρω αποδείξεις αλληλεγγύης, ακόμα και με καινοτόμες λύσεις».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.