Το Εορτολόγιο της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Όσιος Τιμόθεος ο εν Συμβόλοις. Ο Άγιος Ευστάθιος ο Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας της Μεγάλης. Ο Άγιος Ζαχαρίας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ο Άγιος Ιωάννης ο Γ' Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης ο από Σχολαστικών. Ο Άγιος Γεώργιος ο Επίσκοπος Αμάστριδος.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Μακάριος εἶ καὶ θανὼν Ζαχαρία, Ζαχαρία πρόεδρε γῆς μακαρίας.

Ο Άγιος Ζαχαρίας γεννήθηκε κατά το δεύτερο ήμισυ του 6ου αιώνα μ.Χ. Εξελέγη Πατριάρχης Ιεροσολύμων το 609 μ.Χ. και κατά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τους Πέρσες, το έτος 614 μ.Χ., αιχμαλωτίσθηκε και οδηγήθηκε στην Περσία. Από εκεί έγραψε σπουδαία επιστολή προς την Εκκλησία των Ιεροσολύμων με προτροπές για μετάνοια και ευσπλαχνία.

Όταν ο αυτοκράτορας Ηράκλειος νίκησε, το 628 μ.Χ., τους Πέρσες, ο Άγιος Ζαχαρίας επέστρεψε στην έδρα του μεταφέροντας τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Άγιος Ζαχαρίας κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 632 μ.Χ.

Στο Ιεροσολυμιτικό Κανοναριό η μνήμη του Αγίου αναφέρεται στις 31 Ιανουαρίου και στις 28 Οκτωβρίου.

Γνωρίζετε ποιον σκοτώνει ο Άγιος Δημήτριος και γιατί ένας Άγιος να σκοτώνει;

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Ευστάθιος, Στάθης, Σταθάς, Σταθάκος, Ευσταθία, Σταθία, Ευσταθούλα, Σταθούλα.

21 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου του Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγάλης και του Αγίου Γεωργίου του Θαυματουργού και Επισκόπου Αμάστριδος.

21 Φεβρουαρίου τιμούμε επίσης την μνήμη του Αγίου Ζαχαρίου του Πατριάρχου Ιεροσολύμων. Δείτε σε βίντεο για τον βίο και την εορτή του Αγίου Ζαχαρίου του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024, κατά την γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Επισκόπου Αμάστριδος και Θαυματουργού.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις τώρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.