Περί τα 150 τρακτέρ έχουν παραταχθεί από τις 15:00 μπροστά από τη Βουλή επί της Λεωφόρου Αμαλίας στην Πλατεία Συντάγματος. Με ντουντούκες, μεγάφωνα και τις κόρνες των γεωργικών ελκυστήρων οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 18:30 αναμένεται να καταφθάσουν στο Σύνταγμα από τους χώρους των προσυγκεντρώσεων και άλλοι διαδηλωτές από διάφορους κλάδους της οικονομίας και της δημόσιας ζωής. Προσυγκεντρώσεις είχαν προαναγγελθεί στην Ομόνοια, στην Οδό Σανταρόσα, τα Προπύλαια καθώς και στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ως γνωστόν, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να μείνουν στο Σύνταγμα μέχρι το βράδυ. Τα οχήματα θα μείνουν παρκαρισμένα καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αναχωρήσουν από την πρωτεύουσα το πρωί της Τετάρτης.

Περίπου στις 12:00 πέρασαν τα διόδια των Αφιδνών, με προορισμό το κέντρο της Αθήνας για το απογευματινό συλλαλητήριο στις 18:30 στο Σύνταγμα, ενώ κάποια που προπορεύονταν πέρασαν από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί τους από διάφορα σημεία της χώρας συνεχίζουν το ταξίδι τους είτε με λεωφορεία, είτε με ΙΧ αυτοκίνητα με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Ειδικότερα, λεωφορεία ξεκινούν από τον θεσσαλικό κάμπο, 7 λεωφορεία ξεκινούν από την Φθιώτιδα και το Δομοκό, 5 λεωφορεία από την Εύβοια, ενώ πολλοί αγρότες από Φθιώτιδα και Βοιωτία κινούνται για την Αθήνα με ΙΧ.

Λάμπρος Λουκάκης
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.