Μέσα στο ναό της άρπαξε την τσάντα από το στασίδι... Του π. Ηλία Μάκου. Το περιστατικό σε ναό της Άρτας, που δημοσιοποίησε η Αστυνομία, δείχνει ότι οι πιστοί, πρέπει να προσέχουμε τα πράγματά μας και μέσα στους ναούς.

Γιατί, δυστυχώς, δεν λείπουν αυτοί, που με ελαφριά τη συνείδηση και την καρδιά, βεβηλώνουν ακόμη και τους ιερούς χώρους, κλέβοντας προσωπικά αντικείμενα από πιστούς.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο φερόμενος ως δράστης αφαίρεσε τσάντα πιστής, που είχε αφήσει εκείνη προσωρινά πάνω σε στασίδι του ναού.

Η τσάντα περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και τραπεζική κάρτα, της οποίας έκανε χρήση ο κατηγορούμενος με ανέπαφη συναλλαγή 324 ευρώ σε κατάστημα.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι πλέον, με την κατρακύλα της κοινωνίας μας, συμβαίνουν απίθανα και αδιανόητα για άλλες εποχές πράγματα.

Ακόμη και μέσα στις εκκλησίες, όπου η αγάπη είναι ή θα πρέπει να είναι κυριαρχική δύναμη και να γαληνεύει τις καρδιές και να ηρεμεί τα πρόσωπα, όποιες και αν είναι οι αδυναμίες τους, αλλά και οι ανάγκες τους, δεν διστάζουν κάποιοι να προβούν σε πράξεις κολάσιμες.

Και αυτές, τις πράξεις είναι, που καταδικάζουμε, και όχι τα πρόσωπα ως ψυχικές οντότητες.

Χρειάζεται ηθική και πνευματική εγρήγορση, προκειμένου να ανακοπεί η ορμητική κατηφόρα προς το κακό και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε η κοινωνία μας να ανακάμψει και να επανέλθει.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.