ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Live - ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Live - ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Νικολάου Ζωντανά. Υποδοχή Λειψάνου του Αγίου Νικολάου - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Νικόλαο. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 17.00 το απόγευμα. Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου σας καλούμε στα Εγκαίνια του υπέρλαμπρου Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Πύλη Τρικάλων.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου η Υποδοχή του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου τα Εγκαίνια και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου & Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Διαβάστε αναλυτικά για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Η Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου Αγίου Νικολάου Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων και τον Αρχιερατικό Εσπερινό των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2023 17.00 το απόγευμα.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 17.00 το απόγευμα.

Ενορία Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.