Ο Ρώσος πρόεδρος διαμηνύει ότι θα δώσει τέλος στον πόλεμο, εάν το Κίεβο αποσύρει τις δυνάμεις του από τις περιοχές του Ντονέτσκ, της Χερσώνας, του Λουγκάνσκ και της Ζαπορίζια.

ΟΒλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα, στο πλαίσιο ομιλίας του, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εάν το Κίεβο αποσύρει τα στρατεύματα από τις περιοχές του Ντονέτσκ, της Χερσώνας, του Λουγκάνσκ και της Ζαπορίζια και απορρίψει επισήμως κάθε προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Οι όροι του Ρώσου προέδρου, που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκείνος εκφώνησε σήμερα, είναι οι πιο συγκεκριμένοι που έχουν μέχρι στιγμής τεθεί δημόσια από τη ρωσική πλευρά, όπως αναφέρουν οι FT.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανάλυση, πρόκειται επί της ουσίας για μαξιμαλιστικές απαιτήσεις που είναι μάλλον απίθανο να γίνουν αποδεκτές από την πλευρά της Ουκρανίας, καθώς η Μόσχα απαιτεί να περάσουν υπό τον δικό της έλεγχο και περιοχές που δεν έχει καταφέρει να «πάρει» με τα όπλα τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.