ΙΣΙΔΩΡΕΙΑ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 Ζωντανά. Η Σύναξις των Αγίων Ισιδώρων. Ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης ο Γέροντας και ο Άγιος Ισίδωρος ο Χιοπολίτης ο Στρατηλάτης. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Ισιδώρων.

Η εκκλησιαστική παράδοση απαριθμεί την εμφάνιση των δύο Αγίων σε πλείστες περιπτώσεις στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού, όπως επίσης συμβολίστηκε και με την καρποφορία του μαστιχόδεντρου τις σημερινές ημέρες. Ο Ιερός Ναός εορτάζει πανηγυρικά στις 27 Σεπτεμβρίου τους δύο Αγίους, την παρουσία τους, την Σύναξή τους.

Το εκκλησάκι, είναι κτισμένο ή μάλλον σκαλωμένο στην πιο μεγάλη σπηλιά του Λυκαβηττού. Οι παλαιοί Αθηναίοι το έλεγαν «ο Άγιος Σιδερέας», κατά το Αθηναϊκόν ιδίωμα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Σύναξη των Αγίων Ισιδώρων.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Συνάξης των Αγίων Ισιδώρων από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Συνάξεως των Αγίων Ισιδώρων με τα Ισιδώρεια, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Πως χτίστηκε το εικονοστάσι στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού;

Η ιστορία ξεκινάει στο Ιερό ναό Αγίων Ισιδώρων με τον Τίμιο Σταυρό από μία κυρία που έγινε καλά το παιδί της από τον Τίμιο Σταύρο. Τη βοήθησε ο πατέρας Δημήτριος, με τη χάρη του θαυματουργού Τιμίου Σταυρού.

Η μάνα ανέφερε ότι το παιδί μου να γίνει καλά και εγώ όποιος Άγιος γιορτάζει εκείνη την ημέρα που θα γίνει καλά το παιδί μου, θα φέρω ένα εικονοστάσι αφιερωμένο στο Άγιο. Έτσι και έγινε. Και χτίστηκε ένα πιο μικρό εικονοστάσι και στη συνέχεια το μεγαλώσαμε λίγο για να κάνουμε λειτουργίες εδώ στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά πως χτίστηκε το εικονοστάσι στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Ισιδώρων δυάδα την αγιόλεκτον εγκωμιάσωμεν πόθῳ Λυκαβηττού εν δρυμοίς και αυτών σεπτήν εικόνα προσκυνήσωμεν κράζοντες· Χίου αριστεύ και του όρους οικιστά φωσφόρε του Πηλουσίου, άμφω πιστούς οὐρανόθεν ἐπευλογεῖτε καὶ στηρίζετε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.