Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» (εξομολογητική), που υλοποιείται από το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης«Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού τηςΕκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Οι διοργανωτές του προγράμματος αφού πήραν την ευχή τουΠαναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου,πραγματοποίησαν την εναρκτήρια συνάντηση στην αίθουσα τελετώντης Ι. Μητροπόλεως. Σε αυτήν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως,Πανοσ. Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, τέλεσε τον αγιασμό, ωςεκπρόσωπος του Παναγιωτάτου και μετέφερε τις ευχές του, ενώεξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο ΑρχιεπίσκοποΑθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφούμετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησετον Παναγιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα πουπροσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης καιεκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπισητων πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος Πανοσ. Αρχιμ.Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου. Στησυνέχεια ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για τοαντικείμενο του προγράμματος «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» (εξομολογητική) και ειδικότερα αναφέρθηκε στους στόχουςτου προγράμματος, οι οποίοι αποβλέπουν στο να γνωρίσουν οισυμμετέχοντες τις επιστημονικές απόψεις ειδικών, αλλά και θεολόγων,σχετικά με τα σύνθετα προβλήματα της σύγχρονης ζωής, ώστε να μπορούν με έναν καίριο και σύγχρονο θεολογικό λόγο να συμβουλεύουν και να καθοδηγούν τους πιστούς. Ακολούθως, μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Ποιμαντικής Ηθικής τηςΘεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί το Ι.Π.Ε. και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Σύγχρονες “εναλλακτικές” μορφές οικογένειας».

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 40 κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ.Χρυσόστομος Σταμούλης, οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αιδεσ. Πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας, Αιδεσ. Πρωτοπρ. ΒασίλειοςΚαλλιακμάνης, κ. Μιλτιάδης Βάντσος, και κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, κ. Βασίλειος Φανάρας και ο Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Κόιος. Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο π.Θεολόγος μαζί με τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκηςθα πραγματοποιήσει δια ζώσης τον απολογισμό του προγράμματος καιτην προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.