ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 27 Αυγούστου 2021 Ζωντανά. Ο Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής και Μεγαλομάρτυρας. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της εορτής τους Αγίου Φανουρίου του Νεοφανούς Μεγαλομάρτυρα.

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ: Κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου οι Εκκλησίες γεμίζουν από φανουρόπιτες φτιαγμένες από τις νοικοκυρές.

Πρόκειται για μια μίξη, λαϊκής παράδοσης, πίστης και τοπικών εθίμων, που ξεκίνησε στη Ρόδο και επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Άγιος Φανούριος είναι από τους πιο αγαπητούς Αγίους σε όλο τον ελληνικό λαό, που κάθε χρόνο τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του στις 27 Αυγούστου.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για την ιστορία, την συνταγή και την ευχή της Φανουρόπιτας.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής του Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρα από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού της Παρασκευής 27 Αυγούστου 2021 07.30 το πρωί.

Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Φανουρίου

Εορτάζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρα, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 07.30 το πρωί.

Άγιος Φανούριος

Ουράνιον εφύμνιον εν γη τελείται λαμπρώς, επίγειον πανήγυριν νυν εορτάζει φαιδρώς Αγγέλων πολίτευμα, άνωθεν υμνωδίαις, ευφημούσι τους άθλους, κάτωθεν Εκκλησία την ουράνιον δόξαν ην εύρες πόνοις και άθλοις τοις σοις, Φανούριε ένδοξε.

Την μνήμη του Αγίου Φανουρίου του Νεοφανούς Μεγαλομάρτυρα τιμούμε στις 27 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ο Άγιος Φανούριος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς αμφιβολία ως δώρο Θεού, διότι ήταν και παράμενε άγνωστος για πολλούς αιώνες.

Έγινε γνωστός από την τυχαία εύρεση της εικόνας του τον 14ο αιώνα μ.Χ. στη Ρόδο, όταν έσκαβαν παλιά σπίτια στο νότιο μέρος του παλιού τείχους.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τα 12 μαρτύρια του Αγίου Φανουρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.