ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε ο εκπρόσωοπος της Ιεράς Συνόδου, Σεβ . Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος.

Σε ερώτηση με ποιον τρόπο οργανώνει η Εκκλησία τους ελέγχους για τα πιστοποιητικά απάντησε:

Αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος πως η Εκκλησία δεν έχει τη δυνατότητα να διενεργεί τέτοιους ελέγχους, τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων είναι άνθρωποι εθελοντές που δεν προτίθενται να μπουν σε τέτοια διαδικασία. Ήδη πολλοί έχουν υποβάλει την παραίτηση τους για να μην αναγκαστούν να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε πει πως θα ήταν καλό να γίνονται τα rapid test.

Η Πολιτεία νομοθετεί, η Εκκλησία συμπαρίσταται στο έργο της.

Με όποιον τρόπο μπορεί η Εκκλησία προτρέπει , να κάνουν εμβόλιο όλοι οι Ιερείς και οι Πιστοί.

Δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από την Εκκλησία.

Η Εκκλησία από την αρχή έκανε πράγματα για τα οποία έχει κατηγορηθεί, έκλεισε τους Ναούς με αποτέλεσμα να διχάσει το Ποίμνιο και τους πιστούς.

Όμως η Εκκλησία δεν έχει τα πρόσωπα για να ελέγξει ποιος θα μπει μέσα στους Ναούς.

Δεν υπήρξε γεγονός στη Θεσσαλονίκη όπου Ιερέας να φώναξε σε Αστυνομικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Τιμόθεος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τους ελέγχους των πιστών στους ναούς.

ΟΣεβασμιώτατος τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα από τους ανθρώπους κάθε ναού να γίνεται έλεγχος για το εάν υπάρχει αρνητικό rapid test από κάθε πιστό, λέγοντας πως «τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων είναι ευυπόληπτοι πολίτες και εθελοντές, οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν έλεγχο σε άλλους πολίτες» ενώ είπε πως υπάρχουν παραιτήσεις το τελευταίο διάστημα για αυτόν τον λόγο.

«Η Εκκλησία ευθύς εξ αρχής συμπαρίσταται στο έργο της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε.

‘Όπως συμπλήρωσε, «η Εκκλησία κάνει έκκληση και προτρέπει και παρακαλεί τους ιερείς της και τους χριστιανούς της να κάνουν εμβόλιο και να είναι προσεκτικοί και για τους ίδιους και για τους άλλους. Τον Νοέμβριο η Εκκλησία υπέδειξε και να γίνεται ο έλεγχος, αλλά προαιρετικά. Κάνουμε έκκληση, πρόσκληση και παράκληση να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να προσέξει για τον εαυτό του και για τους άλλους».

«Δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από την Εκκλησία, αυτό που η Πολιτεία αποφάσισε» ανέφερε ενώ υποστήριξε ότι «η Εκκλησία από την αρχή εφάρμοσε τους νόμους, έκλεισε τους ναούς και έχει κάνει ενέργειες με τις οποίες έχει διχάσει τους Χριστιανούς» και ότι «στις εκκλησίες τηρούνται τα μέτρα προστασίας».

Τέλος, αρνήθηκε ότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη υπήρξε ιερωμένος που επέκρινε αστυνομικό που επέβλεπε την τήρηση των μέτρων, λέγοντας ωστόσο πως «έχει ασχοληθεί και η εκκλησιαστική και η ποινική δικαιοσύνη και θα δούμε ποια θα είναι η κατάληξη».

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.