ΑΡΧΙΜ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ: Ως Αρχηγός της Πίστης μας και Βασιλεύς των βασιλέων, ο Ιησούς Χριστός δεν εξαναγκάζει κανέναν να Τον ακολουθήσει, αλλά προσκαλεί όσους θέλουν να Τον ακολουθήσουν, «Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει τον σταυρό του και ας με ακολουθεί».

Γιατί να δώσω τη ζωή μου στον Χριστό; Πώς είναι δυνατόν να είμαστε χριστιανοί και να μην ακολουθούμε τον Χριστό; Αυτός που πιστεύει στον Χριστό, τότε σίγουρα πιστεύει και στο λόγο Του και αυτός που πιστεύει στο λόγο Του, πράττει και ζει σύμφωνα με το λόγο Του. Αν δεν επιθυμείς να είσαι μαζί Του, τότε είσαι εχθρός Του και εδώ στη γη και στον ουρανό. Κι έτσι ένα από τα δύο θα γίνει ή θα πρέπει να ακολουθήσεις το Χριστό, να ακολουθήσεις τον λόγο και το παράδειγμά Του, ή μάταια αποκαλείς τον εαυτό σου χριστιανό.

Πολλοί πλησιάζουν τον Κύριο, λίγοι ωστόσο αποφασίζουν να Τον ακολουθήσουν. Πολλοί είναι εκείνοι που διαβάζουν το Ευαγγέλιο, λίγοι ωστόσο αποφασίζουν να ζήσουν σύμφωνα με τον ευαγγελικό νόμο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.