ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Τα σχολεία της Μητρόπολης Αργυροκάστρου εόρτασαν τους Τρεις Ιεράρχες. Του π. Ηλία Μάκου. Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου η εορτή τωνΤριών Ιεραρχών, με συμμετοχή των μαθητών των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων «Πνοή Αγάπης», που ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ίδρυσε και συντηρεί, προκειμένου οι νέοι της Αλβανίας να πάρουν τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια και να γίνουν χρήσιμα μέλη της πολυσύνθετης κοινωνίας μας.

Στον καθεδρικό ναό “Ανάσταση” του Αργυροκάστρου ιερούργησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Δημήτριος, ο οποίος τρέφει αληθινή στοργή για τα παιδιά και την εκφράζει με πράξεις ποικιλότροπα, και ήταν παρών μαθητές/τριες, από το 9χρονο σχολείο “Πνοή Αγάπης”, από το Λύκειο “Πνοής Αγάπης”, από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Αργυροκάστρου, από το Τεχνικό Λύκειο Μεσοποτάμου “Πνοή Αγάπης” και από το Οικοτροφείο Θηλέων “Άνθος το Αμάραντον” στους Βουλιαράτες.

Ακολούθησε κατάλληλο εορταστικό πρόγραμμα, που η άρτιότητά του προκάλεσε τον θαυμασμό όλων, μικρών και μεγάλων, απέσπασε το ενδιαφέρον τους και έλαβαν τα κατάλληλα μηνύματα.

Τριών Ιεραρχών

Τριών Ιεραρχών Αργυρόκαστρο

Αργυροκάστρου Δημήτριος 2024

Τριών Ιεραρχών Αργυρόκαστρο

Αργυρόκαστρο Τριών Ιεραρχών 2024

Εορτή Τριών Ιεραρχών Αργυρόκαστρο

Ο περίφημος λόγος του Μεγάλου Βασιλείου «Προς τους νέους», θα μπορούσε να είναι μια από τις εσωτερικές βάσεις της νεολαίας.

Οι διαχρονικές αξίες της ψυχής, που δεν μπορούν να παραγνωριστούν και σήμερα, ανυψώνουν πνευματικά τους νέους, κάτι, που αποτελεί κεντρικό στόχο και βασική επιδίωξη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι η απουσία ιδανικών, συγκεκριμένα αυτών των ιδανικών, που έζησαν και προέβαλλαν οι Τρεις Ιεράρχες, προκαλεί το άδειασμα της ψυχής, η οποία χάνει την αναγωγή της σε κάτι υψηλό, και ναρκώνεται και νεκρώνεται, χωρίς τα κοσμικά παραισθησιογόνα να έχουν τη δυνατότητα να την ξυπνήσουν και να τη ζωντανέψουν.

Ακριβώς γι’ αυτό, είναι πιο επίκαιροι παρά ποτέ, με τους λόγους τους, αλλά και με τις πράξεις τους οι Τρεις Ιεράρχες. Και με τα δύο χτύπησαν και εξακολουθούν να χτυπούν ό,τι σάπιο και ψεύτικο, ό,τι άδικο και αυθαίρετο.

Εκ των πραγμάτων χρειαζόμαστε στους καιρούς μας μια θωράκιση με τις ελληνοχριστιανικές αξίες τους, που διασφαλίζουν την σταθερή πίστη, που κάνουν την ελπίδα αδιάψευστη και που διασώζουν τον πολύτιμο και ατίμητο θησαυρό της Παράδοσής μας, η οποία από τα βάθη των χρόνων στέλνει το μήνυμα ότι ο Χριστός δεν μας αλλοτριώνει, μας λυτρώνει.

Η μεγάλη ημέρα της εορτής των Γραμμάτων, όπου η Εκκλησία προβάλλει στα νέα βλαστάρια τους Τρεις Ιεράρχες τους Τρεις Ιεράρχες, είναι ορόσημο για την παιδεία των νέων!

Ωστόσο η σπουδάζουσα νεολαία οφείλει, για να προστατέψει την ψυχή της απέναντι στα όσα περίεργα και ληστρικά ζούμε, να πλουτίζει σε γνώσεις με θεμέλιο την χριστιανική διδασκαλία, ώστε να συγκροτηθεί ηθικά και να γίνει πρωτοπόρος.

Τρεις Ιεράρχες

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.