ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - 26 Οκτωβρίου: Εόρτασε με λιτανεία ο ναός του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι. Του π. Ηλία Μάκου. Η μνήμη του αγίου Δημητρίου εορτάστηκε και στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων και στις άλλες Μητροπόλεις της Αλβανίας.

Στο Βεράτι εόρτασε ο ναός του αγίου Δημητρίου, που εγκαινιάστηκε στις 26 Οκτωβρίου του 2014 από τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, δηλαδή πριν επτά ακριβώς χρόνια ακριβώς χρόνια.

Προς το τέλος της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας του αγίου Δημητρίου πέριξ του ναού, όπου σχηματίστηκε πανηγυρική πομπή.

Πανηγυρική Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι Αλβανίας

Πανηγυρική Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι Αλβανίας 2021

Πανηγυρική Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι 2021

Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι Αλβανίας

Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου

Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι 2021

Οι πιστοί αναλογίστηκαν τη μεταστροφή και τη θυσία του αγίου Δημητρίου και ένιωσαν ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μια θρησκεία δίπλα στις άλλες, έστω και η καλύτερη.

Είναι η φανέρωση μέσω των αγίων του ίδιου του Θεού, η εκδήλωση της λυτρωτικής αγάπης Του για τον άνθρωπο και η εμπειρία της παρουσίας της δύναμης και της χάρης Του.

Και όταν φωτιζόμαστε από τη χάρη του Θεού, σε μια δημιουργική θέα του εαυτού μας γεμίζουμε ελπίδα.

Γι’ αυτό έστω και αν μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας τη γήινη «μοίρα», την κοινή φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και ζωής, παρ΄ όλα αυτά, όλα αλλάζουν και μεταμορφώνονται μέσα μας.

Ανατέλλει μια καινούργια δυναμική και προοπτική, μια προσδοκία να ζήσουμε μια διαφορετική πραγματικότητα και κατάσταση ζωής.

Ο Θεός, όπως συνέβη και στην περίπτωση του αγίου Δημητρίου, καλεί μ’ ένα βλέμμα γαλήνιο, γλυκό, ουράνιο, θείο, πειστικό, και με δύο λέξεις, «ακολούθει μοι», οι οποίες υπόσχονται το ουράνιο, ενδυναμώνουν στα πάντα, λυτρώνουν απ’ όλα και ενεργούν σε κάθε τι.

εορτή του Αγίου Δημητρίου 2021

Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου 2021

εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι Αλβανίας

εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι

π ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.