" Όσοι βουλευτές εψήφισαν αυτόν τον κατάπτυστο νόμο δεν θα γίνωνται δεκτοί στην ακριτική Μητρόπολή μου" δηλώνει κατηγορηματικά  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ με αφορμή την ψήφιση του νόμου για την επέκταση του συμφώνου συμβιώσεως και σε ομόφυλα ζευγάρια. 

«Ήδη η ανομία και η διαστροφή έγινε, ατυχώς νόμος του Κράτους. Αυτό, που άλλοτε οι άνθρωποι προσπαθούσαν να το κρύψουν και, φυσικά, δεν το διεφήμιζαν, ήλθαν τώρα 194 Βουλευτές να το επισημοποιήσουν πανηγυρικά και να πούν στον Ελληνικό Λαό, «χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ», ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμάρτημα· και ότι στο εξής θα μπορούν και να «παντρεύωνται» τα ομόφυλα «ζευγάρια». Αλλ’ αυτή η πρακτική, του να επιβραβεύωνται επίσημα τα «πάθη της ανομίας», κατά τον χαρακτηρισμό του αποστόλου Παύλου (Ρωμ. α΄26), προκαλεί αφόρητη ντροπή στους φυσιολογικούς ανθρώπους.
Είναι αυτόχρημα ΑΙΣΧΟΣ.
Καί μη μας πούν οι πολιτικοί μας, ότι ακολουθούν την πρακτική της Ευρώπης. Διότι, ενώ σε άλλα, ελάσσονος σημασίας, θέματα, αντιτάσσουν στους εταίρους μας επίμονη άρνηση, σ’ αυτό το ζήτημα, που μεταβάλλει την κοινωνία σε Σόδομα και Γόμορρα, γιατί σπεύδουν αγαλλομένω ποδί, να συμμορφωθούνϗ Δεν γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι Ευρωπαικοί λαοί έχουν απολακτίσει τον χριστιανισμό, που είναι αλήθεια και φως, και, επομένως, μπορούν να παραβαίνουν αδιάντροπα τον Θείο Νόμο του Ευαγγελίουϗ

Γιατί δεν μπορούν να πούν ένα ΟΧΙ στην ανήκουστη αυτή ανηθικότητα, που θέλει, με τα παφλάζοντα κύματά της, να πνίξη την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληροϗ

Ατυχώς, «χορεύουν», όπως τραγουδούν οι Ευρωπαίοι, διότι όπως συμπληρώνει πάλι ο απόστολος Παύλος,
«μολονότι εγνώρισαν καλά εκείνο, που ο Θεός πρόσταξε ως δίκαιο, ότι δηλαδή όσοι πράττουν τέτοια έργα είναι αξιοκατάκριτοι, όχι μόνο πράττουν αυτά, αλλά και επιδοκιμάζουν εκείνους που τα πράττουν. Καί έτσι αποδεικνύουν, ότι όχι από αδυναμία, αλλά από βαθειά της ψυχής τους διαφθορά ενεργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο» (Ρωμ. α΄ 32).
Προσωπικώς, δοκιμάζω πόνο και αγανάκτηση. Γι’ αυτό και δηλώνω κατηγορηματικά, ότι όσοι βουλευτές εψήφισαν αυτόν τον κατάπτυστο νόμο δεν θα γίνωνται δεκτοί στην ακριτική Μητρόπολή μου. Τελεία και παύλα. Είθε ο Κύριος να μας λυπηθή και να μας δώση μετάνοια. Κι’ ας μη ξεχνάμε, ότι «φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος» (Εβρ. ι΄ 31). 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.