«Συγχωρώ τον γιατρό ως κληρικός, αλλά όχι ως πατέρας. Οφείλω να παλέψω για να είναι η τελευταία η Γωγώ μου». Αυτό ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ο Πάτερ Βησσαρίων Καντούνης για τον χαμό της 14χρονης Γωγούς μετά από ιατρική αμέλεια.

Αρχικά ο πάτερ εξιστόρησε το λόγο που οδήγησε την μικρή Γωγώ στο χειρουργείο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για να χαθούν άλλα παιδιά άδικα όπως έφυγε η Γωγώ. «Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που λένε είναι εκφοβισμός».

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά «είναι σκληρά» γιατί λένε πάντα την αλήθεια, εξηγώντας ότι η Γωγώ δεχόταν λεκτική βία λόγω των κιλών της. «Τα παιδιά δεν φταίνε, αλλά φταίνε οι γονείς και το εκπαιδευτικό σύστημα».

Διερωτήθηκε τι θα κάνουν το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης όταν τα παιδιά δεν διέπονται από τον νόμο της ευγένειας. Εξήγησε ότι η 14χρονη δεν έκανε παράπονο. «Σιγά σιγά κλείστηκε στον εαυτό της, ήρθε και η καραντίνα και μας αποτελείωσε».

Ο Πάτερ ανέφερε ότι είχε ξεφύγει στα κιλά, καθώς ξεπέρασε τα 100 κιλά με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις όπως κούραση. «Ήταν πολύ όμορφη με ωραία χαρακτηρίστηκα τα οποία χάθηκαν εξαιτίας των κιλών».

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι έσπευσαν σε γιατρό, ο οποίος τους είπε ότι θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα με την επέμβαση του δακτυλιδιού. «Μα είπε ότι το παιδί θα πάθαινε μεταβολικό σύνδρομο και έτσι επισπεύσαμε την επέμβαση. Ήταν ένα κοριτσάκι το οποίο ήθελε να χάσει κιλά και φορέσει και αυτό ένα μαγιό».
Συμπλήρωσε ότι πλήρωσαν 5.000 ευρώ και τους έστειλε το παιδί στον «τάκο».

«Αυτός κρύβεται μέσα στο air condition. Έχουμε κινηθεί νομικά. Το κοριτσάκι μου δεν χάθηκε, αλλά κοιμήθηκε. Πονάω πάρα πάρα πολύ και τις πρωινές ώρες το ψάχνω μέσα στο σπίτι. Είναι εκεί το άρωμα του, τα ρούχα του και το κρεβάτι του». Πρόσθεσε ότι η άλλη του κόρη τον ρωτάει πόσο θα λείψει η Γωγώ, χωρίς να μπορεί να δώσει απάντηση.

«Ως κληρικός κλήθηκα πολλές φορές να παρηγορήσω τους γονείς. Σήμερα τους ζητώ συγνώμη γιατί δεν μπόρεσα να τους παρηγορήσω. Τώρα ξέρω τι εστί. Την μία Τρίτη την πήγαμε στον γιατρό και την άλλη Τρίτη την τοποθετήσαμε στο χώμα».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το πιστοποιητικό θανάτου που τους έδωσαν γράφει ότι το παιδί έφυγε από πολυοργανική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από γενικευμένη περιτονίτιδα, η οποία οφείλεται σε διάτρηση στομάχου που προήλθε από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. «Στην συνέχεια μάθαμε ότι ο δακτύλιος δεν μπορούσε να μπει σε παιδί κάτω των 18 ετών. Αν κάποιος αφαιρέσει τη ζωή από ένα ζώο είναι κακούργημα, ενώ αυτό που έκανε ο γιατρός στην κόρη μου είναι πλημμέλημα».

Ο Πάτερ Βησσαριών τόνισε ότι «πρέπει να αφήσουμε τις οθόνες και ασχοληθούμε με τον άνθρωπο. Η κοινωνία, η πολιτική και η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προσωπικότητες, αλλά από πρόσωπα».

Αποκάλυψε ότι ενήλικο κορίτσι ετοιμαζόταν να κάνει την ίδια επέμβαση που έκανε η κόρη και δεν πήγε, ενώ χθες ήταν μαζί της και την παρηγορούσε. «Ταράχθηκε με αυτό που έπαθε η Γωγώ».

Καταληκτικά ανέφερε ότι δεν θα σωπάσουν για να βρίσκονται οι ασφαλιστικές και να πληρώνουν μερικές χιλιάδες ευρώ. «Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά, αλλά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να σταματήσει να χειρουργεί και στα σχολεία να μπουν ειδικά μαθήματα συμπεριφοράς».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.