Και οι σημερινοί εορταζόμενοι και τιμώμενοι Άγιοι, ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Πλάτωνας, ο Άγιος Μάρτυρας Ρωμανός, ο Άγιος Μάρτυρας Ζακχαίος, που ήταν και Διάκονος, που έζησαν στα τέλη του 3ου και στις αρχές του 4ου αιώνα αλλά και ο Άγιος Νεομάρτυς Αναστάσιος , ο εκ Παραμυθίας, που έζησε στα δίσεκτα χρόνια της Τουρκοκρατίας, στα μέσα του 18ου αιώνος, αποτελούν, και αυτοί οι Άγιοι, φωτεινούς οδοδείκτας , που μας δείχνουν το δρόμο τον οποίον κι εμείς, με τη Χάρη του Θεού, αν βαδίσομε θα τύχομε μιας θέσεως στη Βασιλεία των Ουρανών.

Όσους διωγμούς και βασάνους και αν υπέστησαν εκείνοι συνέχιζαν να διατηρούν όλη την πίστη τους και να ομολογούν Ιησούν Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ,
ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΟΥ, βροντοφώναζε ο Άγιος Αναστάσιος, ο Νεομάρτυς.
Πειράξανε οι Τούρκοι την αδελφή του κι εκείνος, υπερασπιζόμενος ηθικά αυτήν, συνεπλάκη με τους Τούρκους.
Εκείνοι, αγανακτισμένοι, συκοφάντησαν τον Άγιο Αναστάσιο στον πασά ότι δήλωσε ότι θέλει να αλλαξοπιστήσει και τώρα άλλαξε.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ,
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΝΗΘΩ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ
ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΟΥ,
ΟΣΑ ΔΩΡΑ ΚΙ ΑΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ …
Το ίδιο κάνανε οι ειδωλολάτρες άρχοντες στους Αγίους Μάρτυρας Πλάτωνα, Ρωμανό και Ζακχαίο.
Κι εκείνοι το ίδιο είχαν στην καρδιά τους λέγοντας :
– Όσα κι αν δώρα κι αν μας προσφέρετε, δεν έχουν καμία αξία και καμία σύγκριση αυτά τα επίγεια δώρα με τα Ουράνια αγαθά που ετοίμασε η Αγάπη του Θεού για όσους επιλέγουν να είναι μαζί Του, να Τον αγαπούν, να προσπαθούν να τηρήσουν το Νόμο Του.
Ας μας σκεπάσει όλους μας η Χάρις του Θεού με τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου, των Αγίων μας Δαυίδ, Ιακώβου, με τις ευχές του Αγίου Γέροντος Κυρίλλου και με τη Χάρη όλων των Αγίων να πορευτούμε καθώς η Αγάπη του Θεού θέλει.
Και ζώντες μέσα στην Εκκλησία μας και με τα Άγια Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας, τα Άγια και Άχραντα και Σωστικά Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας να πορευόμαστε την οδό μας προς την Άνω Ιερουσαλήμ.
Πολλά είναι τα θέλγητρα του κόσμου τούτου, πολλές οι παγίδες του άρχοντος του κόσμου τούτου, του διαβόλου, αλλ’ όμως ο Θεός μας, μας λέγει, μας βοηθάει, μας δίνει τα όπλα:
– Τούτο το γένος,των δαιμόνων εννοεί , ουκ εκπορεύεται, ει μη , εν προσευχή και νηστεία.
Κι ο Άγιος Αντώνιος, το στόμα του Θεού, λέγει ότι αυτός που μπορεί να αποφύγει όλες αυτές τις καλοστημένες παγίδες του διαβόλου, είναι ο ταπεινός άνθρωπος.
Ας κόψομε λοιπόν, ας προσπαθήσομε να κόψομε το ίδιον θέλημα, αυτό το βράχο που υπάρχει μέσα μας, αυτό το θηρίο που έλεγαν οι Άγιοι Γέροντες, να το δαμάσομε για να μπορέσομε να ακούσομε τη Φωνή του Θεού αλλά και να Την εφαρμόσουμε.
Δεν είναι μόνον αυτός που ακούει πρόθυμα το Λόγο του Θεού, αλλά κυρίως, αυτός που εφαρμόζει, “ο ποιών το θέλημα του Πατρός Μου”.
Ας μας αξιώσει όλους μας να πορευθούμε την Αγία Σαρακοστή , καθώς ο Θεός θέλει, με τη μετάνοιά μας, με την προσευχή μας, με τη νηστεία μας, με τη συμμετοχή μας στα Άχραντα Μυστήρια για να μπορέσομε με Ασφάλεια, με Ειρήνη, με Γαλήνη, να πορευόμαστε σ’ αυτόν τον κλαυθμώνα, σ’ αυτή την κοιλάδα του Κλαυθμώνος της ζωής.
Και όταν θα ‘ρθει η ώρα για τον καθένα μας να μπορέσομε με τη συνοδεία φωτεινών Αγγέλων ν’ ανέβουμε ανεμπόδιστα τα τελώνια, ν’ ανεβούμε ανεμπόδιστα την Κλίμακα προς τον Ουρανό και να μπορούμε να σταθούμε ενώπιον του Θεού, του Πατρός μας, του εν Ουρανοίς κι Εκείνος με την Αγάπη Του συγχωρώντας μας τα πλήθη των αμαρτιών να μας δωρίσει την Αιώνια Βασιλεία Του. Αμήν! 》
ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ
Ι.ΜΟσίου Δαυίδ, 18/11/2021

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.